Stockholm Medical Cannabis Conference

Ännu en vinst för cannabiskliniken!

Aurea Care som varit under hård attack från bland annat Region Stockholm och Läkemedelsverket har nu fått ännu en vinst när den senare dragit tillbaka sitt viteskrav mot kliniken!

Den så kallade cannabiskliniken Aurea Care har under en lång tid varit under attack från Regionen och Läkemedelsverket, förutom nedstängningshot och indragna arbetsplatskoder och andra ohemula åtgärder så har man slagit ned på Aureas marknadsföring och hävdat att den bryter mot lagar och regler.

Vi beskriver ärendet i en tidigare text kallad “Läkemedelsverket ger sig återigen på “Cannabiskliniken” Aurea Care”.

Men kortfattat så fick kliniken först ett hot om vite utfärdat för att man enligt Läkemedelsverket gått över gränser och regler med just reklam och marknadsföring. Därefter så överklagade kliniken verkets beslut och medans man väntade på att ärendet skulle tas upp i en rättsprövning så valde ändå Läkemedelsverket att utfärda ett vite om 200 000. Något som förefanns väldigt märkligt då vi somsagt väntade på att ärendet skulle prövas rättsligt.

Nu verkar juristerna inom verket i alla fall ha kvicknat till och man har dragit tillbaka sitt viteskrav utan någon riktig motivering, inte heller de bakom kliniken vet varför man dragit tillbaka viteskravet.

Så kliniken och dess patienter kan nu återigen andas ut och fortsätta förväntas sig vård för sina åkommor, och med tanke på hur dialogen nu trycks framåt hela tiden så kan ni nog snart förvänta oss kunna söka hjälp för fler diagnoser.

Men vem är ansvarig?

Cannabisifokus har tidigare ställt frågor till ansvariga från både Läkemedelsverket och Region Stockholm men ännu har ingen återkommit och svarat på varför man lägger så mycket resurser på just denna cannabiskliniken. Förhoppningsvis så får vi kanske svar när alla ärenden är färdighanterade i respektive instans.

Tills dess så kommer vi fortsätta att bevaka frågan.