Stockholm Medical Cannabis Conference

Tidningen

Cannabis i fokus är en svensk nyhetstidning om cannabis och lanserades den 20 april 2021. Tidningen är politiskt oberoende och tar inte ställning för ett parti eller i enstaka frågor. Redaktionens jobbar istället för att göra tidningen till en plattform som samlar alla nyheter, kunskaper och samtal om cannabis.

Vi skriver om cannabis i Sverige, utomlands, inom medicin och flera andra områden. Vår ambition är att både samla branschens ledande profiler och bjuda in gräsrötterna till att skriva i tidningen. Alla artiklar som publiceras i tidningen ska utgå från fakta, empirisk forskning och erkända metoder. Vi lutar oss mot journalistiska principer och är noga med våra källor.

Cannabis i fokus startades som en onlinetidning, men vi har en uttalad ambition att trycka en begränsad pappersupplaga någon gång i framtiden.

Chefredaktör: Otto Larsson
Ansvarig utgivare: presenteras inom kort


Vilken politisk färg har Cannabis i fokus?

Grön, så klart. 😉

Vilken målgrupp har Cannabis i fokus?

Vår målgrupp är människor i hela världen som är intresserade av att läsa nyheter på svenska om cannabis i allmänhet och cannabis i Sverige i synnerhet. Våra läsare följer oss på grund av att de är intresserade av cannabis utifrån ett medicinskt eller vetenskapligt perspektiv – där myter och åsikter får stå tillbaka för forskning, fakta och källhänvisningar.

Blev något fel i tidningen?

Du ska genast kontakta vår chefredaktör om du upptäcker något som inte stämmer i tidningen eller om du lider skada på grund av något vi publicerar. Vi försöker alltid att rätta till eventuella fel.

På Cannabis i fokus rättar vi oss efter de etiska regler som gäller för mediebranschen, som bland annat Publicistklubben, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Journalistförbundet och svenska public service står bakom.

Hur tjänar tidningen pengar?

Cannabis i fokus är helt beroende av annonsintäkter och därför vill vi be alla våra besökare att inte stänga av annonser i sitt flöde – i varje fall under tiden ni besöker oss.

Vill du annonsera för våra läsare? Läs mer här.

.