Aurora Cannabis avskedar 12% av sin personal

Håll i hatten för nu går det undan, Den kanadensiska cannabisjätten som alla cannabisinvesterare pratade om för några år sedan avskedar nu 12% av personalstyrkan.

Det kanadensiska cannabisföretaget Aurora Cannabis Inc. sade på onsdagen att det avskedar 12 % av sin personal som en del av en omorganiseringsstrategi, rapporterar CBC News. Företaget angav inte hur många anställda som skulle påverkas av nedskärningarna men Aurora sade att åtgärden är en del av en kostnadsbesparing på 70-90 miljoner dollar.  

Tidigare i år meddelade företaget att det skulle stänga tre anläggningar, inklusive en i Edmonton, Alberta, där 13 procent av den globala arbetsstyrkan var anställda, enligt rapporten. Under det föregående räkenskapsåret minskade Aurora omkring en tredjedel av sin personalstyrka som en del av en ”företagsomställning” samtidigt som cheferna fick kontantbonusar på 700 000 dollar. 

Annons
smoketower 420

När talespersonen Kate Hillyar tillkännagav den senaste uppsägningsrundan sa hon till CBC News att omorganisationen kommer att göra det möjligt för Aurora att fungera som ett mer flexibelt, smidigare och framtidsinriktat företag, vilket gör att företaget är positionerat för framgång. Hillyar tillade att företaget identifierade kostnadsbesparingarna i sitt resultat för det tredje kvartalet som nyckeln till vägen mot lönsamhet. 

En talesperson berättade för att de anställda ”kommer att få fullt stöd när de övergår från företaget”. 

”Idag levererade vi mot det åtagandet när vi tillkännager en företagsreorganisation som kommer att göra det möjligt för Aurora att fungera som ett smidigare, mer agilt och framtidsinriktat företag, som är anpassat för att lyckas i den globala cannabisbranschen som är under utveckling”, sade en talesperson i en intervju med MJBizDaily. ”Aurora fortsätter att göra betydande förbättringar i vår verksamhet medan vi arbetar genom faserna i vår omvandlingsplan, som är utformad för att leverera aktieägarvärde och säkra Auroras framtid som ett ledande globalt cannabisföretag.” 

Aurora hade 1 643 anställda den 27 september 2021, men företaget berättade att siffran inte är aktuell eftersom anläggningsnedläggningar och omstruktureringar har skett sedan dess. 

Ursprungsartikel

Författare