Den globala cannabismarknaden förväntas nå över 90 miljarder år 2026

Den globala cannabismarknaden förväntas nå 90,4 miljarder dollar år 2026, enligt en rapport

från MarketsandMarkets. Detta motsvarar en sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) på 28 % från cannabismarknadens utvärdering på 20,8 miljarder dollar år 2020.

Inom cannabismarknaden beräknas koncentrat ha den största CAGR fram till 2026 på grund av det stora utbudet av olika typer av koncentrat, inklusive shatter, budder, kolofonium, vax, oljor och tinkturer.

Annons
smoketower 420

Den medicinska cannabissektorn förväntas dominera marknaden med den växande listan av länder som legaliserar medicinsk cannabis och den ökande användningen av olika typer av CBD, enligt rapporten.

Dessutom förväntas den nordamerikanska marknaden fortsätta att expandera: Kanada legaliserade cannabisanvändning för vuxna under 2018, legaliseringsprocessen är på gång i Mexiko, fler amerikanska delstater antar lagar om cannabis för vuxna varje år och medicinska cannabisbehandlingar i hela Nordamerika har aldrig varit mer populära. Närvaron av stora cannabisföretag som Canopy Growth Corp, Aurora Cannabis Inc och Medical Marijuana Inc kommer också att sporra investeringarna på den nordamerikanska marknaden, enligt rapporten.

I Europa går Tyskland vidare med planerna på att legalisera cannabis för vuxenbruk medan Malta – EU:s första medlemsland att anta legalisering – nyligen skeppade sin första export av medicinsk cannabis.

Ursprungsartikel

Författare