Stockholm Medical Cannabis Conference

Den Mirakulösa Förvandlingen: Maries Resa Med Medicinsk Cannabis

Det som började med en bula i bröstet blev snabbt en fasa. Det skulle dock visa sig att saker skulle bli värre, innan en grön vän, hjälpte hennes kropp att återigen bli bättre.

Marie, en kvinna av hälsa och livsglädje, befann sig plötsligt i en mörk och fruktansvärd kamp när cancer kastade sin skugga över hennes liv. 

År 2015 upptäckte hon en bula vid sidan av bröstet och trots att hennes första läkarbesök lugnade henne, visade det sig senare vara en förödande felbedömning.

”Först sa läkaren att det inte var något att oroa sig för, så jag försökte inte heller oroa mig,” berättar Marie med en ton av resignation i rösten. 

Men ett år senare kunde hon inte längre förneka förändringarna i hennes bröst och blev på nytt konfronterad med sjukdomens fasansfulla realitet.

”Att få höra att jag hade bröstcancer, och att den hade spridit sig så långt, var som att få världen att rasa samman,” delar Marie, vars vrede och besvikelse mot det initiala läkarmissförståndet fortfarande vibrerar genom hennes ord.

Marie gav aldrig upp hoppet, men den traditionella medicinens svåra biverkningar och otillräckliga resultat fyllde snabbt hennes dagar med ångest och smärta. Trots att hon avstod från strålning och kemoterapi, insåg hon att något behövde förändras för att hon skulle kunna återfå sin värdighet och livskvalitet.

“Att gå på alla de tabletterna var hemskt, jag hade inget liv, behövde planera hela mitt liv efter när jag skulle ta medicinen.”

Det var då hennes dotter, inspirerad av sina erfarenheter från USA, öppnade Marie för en alternativ väg – medicinsk cannabis. Trots lagens restriktioner fann Marie lättnad och hopp i denna kontroversiella substans, och en resa till Christiania i Danmark blev en avgörande vändpunkt.

”Det var som om en ny värld öppnades för mig,” uttrycker Marie med en glimt av förundran. Efter att ha fått recept på cannabisoljor från en läkare i Danmark började Marie sin kamp mot cancer på ett nytt sätt.

Med tiden såg Marie ett mirakel utvecklas. ”Min tumör i bröstet försvann helt, och även om cancern i skelettet fortfarande finns kvar, känner jag inga symptom längre,” berättar hon.

Marie läkte sin cancer med hjälp av cannabis när vanliga konventionella läkemedel inte gjorde sitt jobb.

Men kampen stannar inte där för Marie. Hon har stått upp mot det svenska medicinska etablissemanget och krävt förändring. ”Jag kände mig så besviken över läkarens misstag. Tänk om det hade gått ännu längre? Vad hade kunnat hända då?”

Marie valde att anmäla läkaren som nu fått en prick för hens ansvarslösa beteende.

Marie får nu oljorna utskrivna från cannabiskliniken Aurea i stockholm och känner att det funkar jättebra.

Med stöd från likasinnade vänner och en växande gemenskap av medicinsk cannabisanvändare, kämpar Marie nu för att sprida medvetenhet och förändring i Sverige.

”Denna erfarenhet har förändrat mitt liv på så många sätt,” reflekterar Marie, vars ögon strålar av hopp och tacksamhet. ”Jag hoppas innerligt att fler människor får tillgång till den här typen av medicin. Det är en rättighet som borde vara tillgänglig för alla.”

Maries resa är inte bara en berättelse om överlevnad, utan också en inspirerande påminnelse om människans förmåga att övervinna och om kraften i att ifrågasätta det etablerade för att uppnå förändring.

Men hennes berättelse sträcker sig längre än själva kampen mot cancern. Det är också en berättelse om att finna gemenskap och stöd i oväntade platser. ”Jag har funnit två vänner som också använder medicinsk cannabis. Nu har vi en liten egen grupp där vi kan umgås och dela med oss av våra erfarenheter med att använda cannabis som medicin,” berättar hon

Idag lever Marie återigen ett aktivt liv fyllt med sport och dans, vilket kanske inte varit möjligt utan hjälpen från cannabis. ”Det är som att jag har fått en andra chans till livet,” säger hon, och hennes ord genomsyras av en känsla av djup tacksamhet och hopp inför framtiden.

Är du väl utredd och diagnostiserad med svårbehandlad kronisk smärta? Har du genomgått alla rekommenderade medicinska behandlingar utan resultat eller bättring? Lider du av ett ohälsosamt läkemedelsberoende? Då kanske medicinsk cannabis kan hjälpa dig också! Kontakta Aurea Care för en kostnadsfri konsultation!

Aurea Care