Elon Musk förutser om bland annat Psykotropa läkemedel

Elon Musk har ännu en gång varit huvudpersonen på den nyligen avslutade konferensen om koder, som hålls årligen. Han gav oss några förutsägelser som vi ska titta närmare på.

Konferensen ”Code Conference” koncentrerar sig på teknik och äger rum i delstaten Kalifornien.

Elon Musk är en världskänd miljardär och entreprenör som tidigare rankats som den rikaste mannen i världen av företags kolumner.

Annons
Bang & Olufsen

Han leder företag som Tesla, SpaceX, Neuralink och The Boring Company.

Musk har varit en mycket inflytelserik person inom den tekniska industrin, exempelvis tidigare i år så höjde han på egen hand marknads-kapitalet i Dogecoin bara med hjälp av några tweets.

Detta visade makten Elon Musk faktiskt har över delar av samhället.

Varje år ser folk fram emot Musk årliga tal som fokuserar på aktuella framstående ämnen runt om i världen.

Detta år valde han att lyfta fem viktiga globala ämnen och vad framtiden kan innebära för dom.

Musks otroligt stora och invecklade planer har hjälpt många människor runt om i världen som trodde på honom från början, väldigt rika.

Han valde att fördjupa sig i:

  • Kryptokuror
  • Energikris
  • Internetåtkomst
  • Psykotropa läkemedel

Under talet gav han sina förutsägelser för dessa ämnen och försökte att bryta ner och förklara vad han tror skulle vara rätt lösning på varje konceptproblem som angavs.

Här är några av Elon Musks nya förutsägelser:

Kryptovaluta

Musk valde att uttrycka sin avsky för hur många av centralbankerna i världens starkaste ekonomier som försöker att kriminalisera användningen av kryptovalutor.

Dessa stora banker har analyserat för- och nackdelar kring ämnet och har kommit fram till att de inte vill ha ett decentraliserat valutasystem.

Det är omöjligt att kontrollera eller ens försöka att stoppa krypto, de mesta som kan hända är att dessa banker skulle bromsa utvecklingen av e-valutor. Musk påpekade att kryptovalutor finns för att minska befintliga fel som existerar i det nuvarande finansiella systemet.

Musk tror att kryptovalutor är det enda sättet att avsluta den kontroll som banker och regeringar har över de finansiella systemet globalt. Enligt honom är det bättre och mer effektivt att det monetära systemet styrs av oförstörbara algoritmer.

På Twitter (som Musk använder oftare) är han en ivrig anhängare av kryptovaluta. Han använder sitt konto för att ge råd och förutsäga de mynt som han tror har framtidsutsikter.

Psykotropa läkemedel

Tack vare en generationsväxling verkar det som om en fullständig avkriminalisering och även legalisering av vissa förbjudna ämnen är nära.

Musk sa att lagarna måste ändras för att passa den nya eran, samt införa en ny juridisk marknad.

Mer människor väljer och kommer att välja att ta psykotropa läkemedel som ett terapeutiskt läkemedel, som gör mer nytta än skada. 

Musk erkänna att det dock kan finnas en risk för missbruk. Han föreslog att en legalisering av psykotropi kommer att få större inverkan än det meningslösa kriget mot droger som varit i kraft i decennier. Med hjälp av en legalisering kommer konsumenter inte att attackeras av ett reglerat system.

År 2018 visade Musk sin preferens för psykotropa läkemedel genom att röka en joint cannabis under en podcastinspelning med Joe Rogan. Detta följdes av blandade reaktioner från allmänheten.

Det världskända klippet kan du se här

Ursprungsartikeln kan du läsa här

Författare