Stockholm Medical Cannabis Conference

Eva – ”Jag kan leka och vara närvarande för min son, vilket var omöjligt innan.”

I en värld där fördomar och okunnighet omgärdar medicinsk cannabis har Eva genomlevt en livsförvandlande resa. Eva delar öppenhjärtigt med sig av hur medicinsk cannabis har återgett henne ett liv som hon en gång trodde var förlorat för sig och sin son.

Evas fysiska lidande började tidigt, förvärrat av idrottsrelaterade skador och kronisk smärta. Efter många års kamp och otaliga mediciner som erbjöds utan framgång, introducerades Eva till medicinsk cannabis av en vän. Trots initial skepticism beslutade sig Eva för att ge det en chans.

”Jag har dragit axeln ur led 4 eller 5 gånger, och knäna är trasiga efter alla idrotter.”

 År 2020 blev ett avgörande ögonblick när jag fick fibromyalgi och artros i hela ländryggen.

Annons

”Jag fick prova alla mediciner, men inget fungerade. ”

Under ett halvårs tid fick Eva även gå på maxdos av Lyrica, vilket gjorde att hon gick upp 30 kilo. Lyrica är ett starkt läkemedel som är till för att behandla epilepsi, neurpatisksmärta och generaliserat ångestsyndrom hos vuxna. Den kommer även med en rad biverkningar som ni kan läsa om här.

“En vän föreslog cannabis droppar, och det förändrade allt.”

Efter att ha tillbringat sex månader i en rullstol och ett år med en rullator, beskriver Eva sin kamp för att återfå autonomi och frihet. Eva berättar om en dramatisk förändring i hennes livskvalitet sedan hon började använda medicinsk cannabis. Från att ha varit sängliggande och nära sjukpensionering har Eva återvunnit sitt liv. 

Att vara mamma till en nioårig pojke var en utmaning för Eva när smärtan och medicinernas biverkningar tog över. Idag återspeglar hon övergången från sängliggande till en aktiv och närvarande förälder.

”Nu använder jag varken rullstol eller rullator, plus att jag har gått ner 13 kg på 2,5 månad sedan jag slutade med andra mediciner och började med medicinsk cannabis. Jag kan leka och vara närvarande för min son, vilket var omöjligt innan.”

Efter att ha kämpat med smärta och medicinska utmaningar som hotade hennes yrkesliv, har Eva nu återvunnit inte bara sitt välmående utan också möjligheten att fullt ut ägna sig åt sitt älskade yrke som svetsare. Innan medicinsk cannabis kom in i hennes liv begränsades Eva av smärta och den påfrestning det innebar att vara yrkesverksam svetsare.

”Nu jobbar jag 100 % och jag svetsar även på fritiden då jag  hjälper min make att laga en massa på hans bil. Det är som natt och dag jämfört med hur det var.”

Eva avslutar med en uppmaning till samhället att omfamna en mer öppen syn på medicinsk cannabis. Hon betonar vikten av att förstå att för många är detta inte en enkel vägval utan ett sista hopp till ett värdigt liv.

”Försök att ha en mer öppen syn och inte ha så starka fördomar. Det här kan hjälpa människor som är riktigt sjuka.”

Evas berättelse är en inspirerande resa från smärta till återhämtning, från tvivel till hopp. Det är en påminnelse om att i vår strävan efter bättre hälsa och välbefinnande bör vi vara öppna för alternativa lösningar, som för Eva blev en nyckel till hennes livsåterfödelse.