Guam kommer att ta emot licensansökningar för rekreationell cannabis nästa månad

I slutet av Augusti så kommer Guam att börja ta emot ansökningar för de som vill ha licens för rekreationell cannabis.

Guam Department of Revenue and Taxation kommer nästa månad att börja ta emot licenser för cannabis för vuxna från ”ansvariga tjänstemän”, rapporterar Pacific Daily News. Myndigheten kommer att börja ta emot ansökningar den 29 augusti, vilket är det första steget innan företagen kan få licens och tillstånd att bedriva verksamhet.

Guam legaliserade bred cannabisanvändning i april 2019 och det är för närvarande lagligt för vuxna att odla, inneha och konsumera cannabis, men de kan inte byta det mot något av värde. 

Annons
Bang & Olufsen

De allmänna kraven för sökande är bland annat följande: 

Endast en ”ansvarig tjänsteman” som godkänts av Cannabis Control Board kan lämna in ansökningar, dokument och rapporter för ett cannabisföretag, inklusive att ansöka om licens och verksamhetstillstånd. 

Ansvariga tjänstemän måste vara minst 21 år gamla, äga företaget eller ansvara för driften av företaget och får inte vara dömda för tillverkning eller distribution av kontrollerade ämnen enligt förteckning I eller II, med undantag för cannabis. 

Den ansvariga tjänstemannen är ansvarig för alla åtgärder som vidtas av företagets ägare, tjänstemän, chefer, anställda eller agenter och som bryter mot lagen om cannabis för vuxna eller branschens regler och föreskrifter. 

Ansvariga tjänstemän måste betala en avgift på 1 000 dollar. 

Revenue and Tax Director Dafne Mansapit Shimizu berättade för Daily News att regeringscheferna fortfarande försöker navigera i frågan om bankverksamhet för cannabisföretag eftersom territoriet är skyldigt till USA:s federala lag, som fortfarande förbjuder cannabis. Hon uppgav att Guams bank- och försäkringskommissionär samarbetar med finansbranschen för att fastställa hur bankverksamheten ska gå vidare.

Ursprungsartikel

Författare