Hälften av bröstcancer patienter använder cannabis

Av 612 så använde 42% cannabis för att lindra bland annat illamående, ångest och sömnproblem enligt en ny studie. Studien är publicerad i American Cancer Society.

Enligt en ny forskningsrapport som nyligen släppts så visar det sig att nästan hälften av alla vuxna i USA som lider av bröstcancer använder cannabis i kombination med sin cancerbehandling för att hantera och lindra sina symtom.

Studien är publicerad i American Cancer Society, och de fann även att många patienter inte diskuterar sin konsumering av cannabis med sina läkare. 

Annons
king-palm

Cancerpatienter vänder sig ofta till cannabis för att lindra symtom som kan orsakas av själva cancer behandlingen, med symtom som smärta, trötthet, illamående och andra svårigheter beroende på vilken typ av cancerdiagnos och behandling man har.

Cancer är även en av de kvalificerade villkoren för att få recept på  medicinsk cannabis i flera delstater i landet. Många läkare upplever dock att det känner att de inte har kunskapen om att diskutera om cannabis med deras cancerpatienter, vilket visar att utbildning kring ämnet är något som bör satsas på för dom som arbetar inom vården.

I studien som gjordes så genomförde forskare en anonym online undersökning för att undersöka cannabisanvändning bland vuxna som hade diagnostiserats med bröstcancer.

Resultatet visade att av de 612 deltagande så rapporterade 42% att de använde cannabis för symtomlindring som inkluderade:

  • Illamående
  • Smärta
  • Sömnlöshet
  • Ångest
  • Stress

Bland dom som använde cannabis sa 75% att det var oerhört hjälpsamt med att lindra sina symtom. 

Nästan hälften av alla deltagarna som konsumerade cannabis trodde att det kan ha en bidragen faktor till att hjälpa till att behandla själva cancern. De flesta deltagarna tror också att cannabisprodukter de använder är säkra.

Deltagarna i studien använde olika typer av cannabisprodukter med olika kvaliteter.

Hälften av deltagarna hade hittat information om cannabis online, men det som ansågs som den mest hjälpsamma informationskällan var andra patienters erfarenheter och upplevelser med cannabis. Att få information från ens läkare rankade lågt på listan.

Huvudförfattaren för studien, Marisa Weiss sa: “Vår studie belyser en viktig möjlighet för läkare att inleda informerade samtal om medicinsk cannabis med sina patienter, eftersom resultatet visar att många använder medicinsk cannabis utan vetenskap eller vägledning.”

Hon la även till: “Att inte vara medveten om våra cancerpatienter använder cannabis är en blindpunkt i vår förmåga att ge optimal vård. Som vårdgivare måste vi göra ett bättre arbete med att inleda informerade samtal om medicinsk cannabis med våra patienter för att se till att deras symtom och biverkningar hanteras på ett adekvat sätt, samtidigt som risken för potentiella biverkningar, behandling interaktioner eller bristande efterlevnad ska minimeras.”


Ursprungsartikeln kan du läsa här

Författare