Jonas & Angela, 2 giganter lämnar oss.

Det är med sorg jag måste få meddela att 2 av rörelsen starkast lysande stjärnor har lämnat oss. Angela De Cabo och Jonas Warnebring har tyvärr förlorat kampen mot tiden.

Jag kände aldrig Jonas innan han fick diagnosen, det var via hans aktivism vi kom i kontakt på slutet. Jag önskar det vore annorlunda. Jonas var en färggrann person, som efter ett liv av konst och musik såg fram emot stilla år något som nu togs ifrån honom.

Förutom cannabis så delade jag och Jonas ett intresse i mat. Även om jonas var väl bevandrad kulinariskt så pratade han ofta hur det kändes som att upptäcka allt på nytt efter att han förlorade aptiten. Sista gången vi sågs så pratade vi länge och väl om hur den perfekta avokadomackan tillbereddes på din balkong. Jonas recept tar han nu med sig till nästa plan.

Annons
stoner-merch

Cannabis gjorde verkligen vad det kunde för Jonas mot slutet, han fick i sig något iallafall. Jag beklagar djupast att samhället inte kunde göra Jonas sista tid lite lättare. Jag önskar att jag hade fått se dig en sista gång solandes på din balkong med pipan i handen, smått flinandes över croissanter och citroner.

Även Angela lämnade oss hastigt. Angela som jag känt betydligt längre än Jonas har varit en del av cannabisrörelsen så länge jag kan minnas, stora delar har kretsat kring henne. Ibland har hennes idéer varit lite för radikala även för mig men hon har nog alltid haft allas välmående i tankarna även om det är sin egen väg hon har gått.

Ja, även om vi inte alltid hållit med varandra så har vi alltid haft en ömsesidig respekt, vi har alltid kämpat för samma sak. Jag minns mitt event i humlegården när jag såg till att avvara scentid för henne då jag ansåg att hennes historia skulle berättas.

Hur Angela med sina påsar medicin som hon pratade, energin hon hade, historian hon bar på. Alla sorger, motgångar och illvilliga behandlare hon mött. Ingen var som hon, och det blir stora skor att fylla nu är hon är borta.

Jag minns sista gången jag träffade Angela på SMCC för bara några veckor sedan. På frågan hur hon mådde så svarade hon såklart ”bra”, men jag kunde se att något hade förändrats bakom blicken. Det var tydligt att hon hade ont, och för oss som följde hennes sista tid på facebook vet hur mycket till och med personalen på hennes hospice bråkade med henne om hennes medicin. Det är inte rätt.

Men Angela fick gå först i många saker, förhoppningsvis var hennes konstanta kamp inte förgäves. Kanske kommer nästa patient som kommer in med medicinsk cannabis inte mötas med samma stigma? Det får vi verkligen hoppas.

Det är verkligen 2 giganter som lämnat oss, Jonas och Angela, jag hoppas att vi ses igen när tiden kommer. tills dess så ska jag som jag lovat er båda, driva frågan vidare och jag tror att det är fler än jag som kommer se till att ni aldrig kommer glömmas.

I Januari så gjorde Moa Lily en intervju med Angela. Den finns att läsa här.

Författare