Ken Ring rökte gräs under inspelningen av Så mycket bättre

2013 så gick den fjärde säsongen av så mycket bättre igång och ingen mindre än Ken Ring var med, nu berättar artisten en väl bevarad hemlighet i en podcast.

Under den fjärde säsongen av Så mycket bättre som sändes år 2013 så var det ingen tvekan om att det var musikern Ken Ring som gjorde succé under säsongens gång.

Med hans tolkning av Lill Lindfors låt “Rus och av Bo Kaspers Orkesters ”Människor som ingen vill se” så vann han mångas hjärtan.

Annons
Movs

I veckan medverkade han i Nemo Hedens podcast – Nemo möter en vän – där artisten avslöjade att han rökt cannabis under inspelningen av Så mycket bättre.

Som många av oss vet så är det idag tyvärr olagligt i Sverige att röka cannabis för rekreationella ändamål, så hur lyckades Ken Ring få TV4 produktionen att gå med på detta?

Vi får även tänka att detta var nästan 10 år sedan, normaliseringen och legaliseringen av cannabis runt om i världen hade under den tiden knappt börjat.

Få studier och evidens fanns kring cannabis och i Sverige hade bara det cannabisbaserade läkemedlet Sativex varit tillgängligt i två år.

I podden avslöjar artisten att han lurat produktionen för serien och sagt att han var från Kenya och att i den stam han tillhörde så ingick det i deras ritual att man skulle meditera och konsumera cannabis. Han sa även att under tiden denna ritual utförs så får man absolut inte störas av utomstående.

Detta fascinerande nog gick produktionen på och Ken kunde njuta av att konsumera cannabis under inspelningen.

“Alla gick runt och tittade åt andra hållet. Jag låg i gräset och rökte weed”, berättar han i podden.

Hur han fick tag i gräset är även en rolig historia det med, i podden berättar han: 

“Jag fick min polare att skicka gräs på posten till mig under inspelningen.”

Aftonbladet skrev även om denna händelse och refererar i deras artikel att “Ken Ring tog droger under Så mycket bättre.” 

En sån mening är så missledande från vad det faktiskt handlade om, cannabis är en drog absolut, men så är alkohol.

I varje säsong av Så mycket bättre har en del deltagare konsumerat alkohol, men då ser man inte några artiklar om att medverkande använt sig av droger under inspelningen.

Även fast alkohol kommer med en rad av biverkningar och kan leda till dödsfall vid överdosering. Cannabis har däremot inte samma effekter, du kan absolut överdosera på cannabis men det kommer inte resultera i att du dör. 

Därför är det så ironiskt att Ken Ring målas ut för att ha “använt droger under inspelning” för det har även majoriteten av alla de andra medverkande även gjort.

Ett program som Så mycket bättre skulle enligt min åsikt kanske vara behövande av lite cannabis, det känns som att det skulle passa bra där.

Vacker omgivning, skapande av musik, god mat och härliga aktiviteter. Det kombinerat med cannabis låter inte helt fel i mina öron.

Författare