Kryptoföretagen börjar svärma runt cannabis

Det svenska kryptobolaget C-Coin AB som står bakom The CanCoin (CANNA) vill revolutionera industrin i Europa så att vi inte står inför samma utmaningar som USA just nu gör. Kan cannabis vara nästa steg för krypto, samtidigt som krypto säkerställer att det är användarna som drar vinning av cannabisindustrin och inte storföretagen?

Den ekonomiska delen av cannabis är väldigt intressant, hur mycket man kan ta i skatt för att bygga skolor eller sjukhus som ett av många exempel. Ett stort problem i branschen har dock varit kontanthanteringen. 

Majoriteten av cannabishandeln över världen idag är illegal och det är därför naturligt att den sköts med kontanter till större delen. Men även på de platser som har en liberalare inställning till cannabis så är det inte löst. I USA ställer federal lagstiftning till problem eftersom banker då inte vill ta emot pengarna för att dom inte vet om det är lagligt eller ej.

Annons
Magazinearkiv

Även Visa och Mastercard har i perioder haft policyproblem med cannabisbolag som gjort handel svårare. Vad är då lösningen? Många kollar efter kryptovalutor knutna till blockchaintekniken som lösningen.

Fördelarna som krypto för med sig handlar om säkerhet, enkelhet och smidighet.

Eftersom du inte behöver ha med dig massa kontanter överallt så blir du ett svårare offer för rånare. även om det fortfarande går så är det betydligt enklare att skydda sig med digital valuta än med fysiska sedlar.

Enkelheten ligger i att det tar bara några sekunder att skaffa en digital plånbok. Vem som helst kan vara igång på nolltid. Inga begränsningar när det kommer till landsgränser eller växlingskontor. Allt på ett ställe.
Problemen börjar där det finns lösningar för krypto. Många banker och länder är avigt inställda till de nya betalsättet, antagligen för att då kommer inte de längre ha kontrollen.

Istället för att då försöka inkorporera kryptovalutor i sig så har man valt att i många fall stänga dörren helt.

Detta öppnar upp för en del företag som vill lösa problematiken. Rocketfuel som vi tidigare skrivit om hoppas kunna lösa situationen för den amerikanska marknaden.

Nu börjar även ett svenskt alternativ forma sig. Dagens PS skrev en partnerannons till projektet CanCoin (CANNA) som kommer bli tillgängligt via den mindre kryptobörsern BitMart och de två ocentraliserade KingSwap och PancakeSwap.

För att läsa mer om projektet, deras whitepaper och personerna bakom gå till thecancoin.com.

Författare