Method Mans cannabismärke lanseras den här veckan i Michigan

Rapparen Method Mans varumärke TICAL lanseras på tisdag i Michigan i form av en förrullad joint ”Sweet Island Skunk” i samarbete med Rochester Hills-baserade Glorious Cannabis Co., rapporterar Detroit Free Press.

Method Man lanserade varumärket i juni förra året och uppgav att företaget skulle prioritera att arbeta med och lyfta svarta och andra minoritetsföretagare inom cannabisområdet.

TICAL är uppkallat efter Method Mans solodebutalbum från 1994 och står för ”Taking Into Consideration All Lives”.

Annons
Wrapzone

Nathaniel Vereen, medgrundare av TICAL, berättade för Free Press att företagets tillvägagångssätt och budskap ”överensstämmer med den mångsidiga arbetarklassen i Michigan, den typ av människor som Method Man växte upp med”.

”Med tanke på att Michigan är födelseplatsen för Motown och Method Mans ikoniska inflytande i musiken anser vi att det är en perfekt matchning.” – Vereen till Free Press

TICAL kommer att lansera sin första produkt på fem svartägda apotek i Detroit, däribland Remedy, House of Zen, House of Mary Jane, West Coast Meds och Viola.

”Vi vet att afroamerikaner och många av Michigans olika samhällen har haft mycket svårt att komma in på den reglerade Michiganmarknaden”, säger Vereen till Free Press.

En nyligen genomförd undersökning av Michigan Cannabis Regulatory Agency om nya licenstagare visade att endast 3 % av cannabisföretagarna i Michigan är svarta, enligt rapporten.

Alexandria Weathersby, föreståndare för den medicinska cannabishandeln House of Zen i Detroit, sade till Free Press att företaget är ”hedrat” över att ha blivit utvalt för produktlanseringen.

”Det är fantastiskt på grund av vad varumärket står bakom”, säger hon i rapporten. ”(Method Man) ser till de mindre människorna. Det är en tuff bransch för minoriteter i allmänhet”.

Ursprungsartikel

Författare