Oljor baserade baserade på terpener nu på marknaden.

Pionjärerna inom den växtbaserade läkemedelsföretaget Leafcann har meddelat att deras nya ätbara eteriska CBD oljor nu kommer att vara tillgängligt på läkemedelsmarknaden.

Det nya produktsortimentet av ätbara oljor kallas Cephyra® Activated Oils och omfattar sju olika oljor som är baserade på terpener.

Företaget berättar att den första försändelsen av produkterna nu har skickats till Health House International för distribution till apotekare, klinker och hälsokostaffärer.

Annons
stoner-merch

Detta steg tar Leafcann ett steg närmare att nå sitt mål att föra växtbaserade, funktionella livsmedel till den globala marknaden.

Elisabetta Faenza som är VD för Leafcann ser fram emot effekterna och den positiva påverkan som  Cephyra®-sortimentet ger.

Faenza berättade: “Att utveckla högkvalitativa, växtbaserade, ätbara läkemedel och funktionella livsmedel som producerats under Good Manufacturing Practice (GMP) för att förbättra folks liv och livskvalite, har varit min ambition i flera år. Att nu ha produkterna och sortimentet tillgängligt för allmänheten, är en stor prestation.”

“Teamet på LeafCann har arbetat hårt för att förverkliga detta projekt och dom kan inte tackas tillräckligt för deras arbete. Jag ser fram emot att alla som vill kan uppleva samma njutning och fördelar som jag själv upplevt tack vare dessa produkter.”

LeafCanns chefsvetaren och erfarna funktions-matexpert, Dr Jaroslav Boublik kommenterade: “Jag är mycket tacksam över att se själva entrén till den funktionella livsmedelsmarknaden med detta utbud. Vi har arbetat hårt för att ge patienter och konsumenter som letar efter en alternativ möjlighet för att få tillgång till högkvalitativa produkter som de förtjänar.”

LeafCanns ordförande Ilario Faenza berättade även att det är glada över att de lyckats få ut ett sånt här sortiment på en utmanande marknad. 

Vi kan även komma att ytterligare se ett nytt lanserat sortiment av växtbaserade kvalitativa läkemedel av cannabis inom en snart framtid.

“Detta är en bra tid för LeafCANN att stärka sin position som ett ledande botaniskt extrakt företag.” sa Ilario.

Paul Mavor som arbetar som apotekare för Health House International, kommenterade:

“Cephyra® ätbara eteriska oljor som drivs av terpener är en helt ny produktklass som Health House International nu kan erbjuda marknaden. Liksom medicinsk cannabis så arbetar de med endocannabinoidsystemet. Produkterna är tillgängliga över disken för konsumenter, vilket förbättra åtkomsten avsevärt.”

Ursprungsartikeln kan du läsa här

Författare