Paul McCartney om sitt ekologiska jordbruk

McCartney, 79 gick över till att enbart odla ekologiskt jordbruk för över 20 år sedan. Han odlar bland annat hampa, ärtor, speltvete och råg.

I det senaste avsnittet av podcasten River Cafe Table 4 som hålls av den brittiska kocken Ruthie Rogers, så uppträdde McCartney.

Podden som är uppkallad efter Rogers egna restaurang River Cafe, bjuder in en gäst i varje avsnitt där man pratar om sin kärlek till mat, matlagning och minnen.

Annons
Shy Aviation

McCartney sa i poddavsnittet: “Vi odlar grödor, jag gillar att odla spelvete, råg och ärtor. Men nu har vi faktiskt börjar odla hampa, det roliga med de regerings föreskrifter som finns angående odling av hampa är att du måste odla den där andra människor inte kan se det, eftersom att det kan locka barn och andra att komma in och stjäla hampan.

“Allt jag odlar är ekologiskt, jag gick över till eko-odling för över 20 år sedan.

När jag först köpte gården så fanns det några åkrar där mina gårdskillarna sa: “Det finns inga maskar på dessa åkrar. Det finns inget liv.”

McCartney såg detta som en utmaning och började då med att försöka odla ekologiskt.

Världsstjärnan brygger också egen öl som han delar ut till sina vänner-

Hampa är lagligt att odla i hela Storbritannien, men du måste ansöka om det först och få en licens för att påbörjad odlingen.

Till skillnad från cannabis så innehåller hampa mycket låga halter av tetrahydrocannabinol (THC). Hampa kan användas för att tillverka olika typer av föremål som plast, rep och beting.

Paul McCartney är inte den enda kändisen som börjat med hampaodling, tidigare i år avslöjade Beyonce Knowles i en intervju med Harper’s Bazaar att hon startat en hampaodling. Hon berättade att de började med att hon använda sig av CBD för att hjälpa att lindra hennes värk som kom i följd av hennes ansträngande turneschema.

I intervjun sa hon: 

“Jag upptäckte CBD under min senaste turne, jag fick då chansen att uppleva dess fördelar för ömheten och inflammation. Det hjälpte mig att kunna somna. Jag hittade även läkande egenskaper i hounung som gynnar både mig och hela min familj.

Nu bygger jag en hampa och honungsgård.”

Ursprungsartikeln kan du läsa här

Författare