Stockholm Medical Cannabis Conference

Piratpartiets Otto Larsson – Ge Sverige En Chans!

6-9 Juni är det val till Europaparlamentet, Otto Larsson #12 på Piratpartiets lista vill be dig om ditt stöd, för att ge Sverige en chans att förändra vår föråldrade syn!

Tiden är nu inne för förändring. Sverige har länge stått fast vid en konservativ syn på droger, och det är dags att bryta den trenden. Många av oss har stött på rättssystemets uppfostrande ton och sett hur komiker och underhållare skämtar om den förlegade synen på droganvändning.

När Tyskland nyligen legaliserade cannabis som en del av trafikljuskoalitionens löften, var det ett steg mot en progressivare hållning. Tyvärr saknar vi i Sverige ett riksdagsparti med modet att driva den här frågan. Men vi kan göra vårt ställningstagande klart i EU-valet den 6-9 juni.

Annons

Jag, som narkotikapolitisk talesperson för Piratpartiet och placerad som nummer 12 på listan inför valet, står redo att vara er röst i Bryssel. Jag har inte bara ordnat demonstrationer och skapat opinion, utan har även presenterat forskning och förslag för att driva denna fråga framåt.

Bland de etablerade partierna finns ingen som vågar tänka nytt. Sara Skyttedal är ett tydligt exempel på detta, där varje steg mot förändring möts med häftig kritik. Men jag kan se bortom fördomarna och erbjuda en ny syn på narkotikapolitik.

I Tyskland kommer legaliseringen av klubbar och hemodling från och med den 1 april. Det är det perfekta tillfället för oss att sätta press på Sverige. Som Europas största ekonomi kommer Tysklands steg mot legalisering snart märkas i hela unionen, och vi behöver en företrädare som kan föra den dialogen i Sverige.

Vid det senaste riksdagsvalet hoppades jag, som många andra, på Romina, vår nuvarande klimatminister. Tyvärr visade det sig vara en besvikelse, och nu inser vi att vi inte kan lita på yrkespolitiker och deras tomma löften.

Vi måste agera själva och bryta mönstret. Jag kommer inte svika på mina löften. Min vakna tid ägnas åt att kämpa för cannabis, och från en plattform som EU-parlamentet kan jag göra verklig skillnad.

Jag ber er att låna mig er röst i 5 år så att vi kan få denna fråga avgjord. Prata med era vänner, sprid budskapet och övertyga dem om vikten av förändring. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra något. Låt oss skriva om historien och öppna dörren för en ny era av progressiv narkotikapolitik i EU.