Pizzakedja i Thailand kör cannabispizza på menyn

Pizzakedja skapar snackis med cannabis-pizza. Thailands största pizzakedja rullar ut en cannabis-pizza på menyn till runt 400 restauranger runt om i landet rapporterar NBC-News.

Den lustiga matnyheten dök upp efter att Thailand lättat på sina tidigare väldigt hårda lagar och restriktioner kring plantan. Den är nu tillåten i vissa former av beredning i mat och dryck. Pizzan rapporteras innehålla pulvriserad cannabis i osten samt vara garnerad med växtens välkända blad ovanpå.

Mängden psykoaktiva ämnen i rätten är dock väldigt begränsad och cannabisen utgör bara en smaksensation påpekar pizzakedjans VD Panusak Suensatboon i en intervju. I övrigt innehåller pizzan ingredienser som ofta återfinns i det thailändska köket, (och kanske Tom-Yum-Gai soppa i synnerhet) såsom kycklingkött och färska grönsaker smaksatta med syrliga och starka kryddor. Vi som arbetar med att göra cannabis mer legitimt i Sverige och dessutom har ett stort intresse för mat och smakupplevelser hoppas att den här typen av rätter ska bli vanligare och inte stanna vid uppseendeväckande plojer.

Annons
CPH

Detta visar vilken bredd av användningsområden som finns i denna planta och att dess eteriska oljor även har användning som krydda inom matlagning. Än så länge är bruk av cannabis för rekreationellt bruk olagligt i Thailand, precis som i Sverige. Landet har dock kommit något längre med användningen i medicinskt syfte, vilket än så länge är omgärdat av problem och kontroverser här hemma i Sverige.

Men kanske kan vi hoppas på en snackis på matfronten även här med tanke på den thailändska matkulturens genomslag i Sverige. Följ CIF för mer matnyttig information om vad som händer ute i världen här.

Författare