Stockholm Medical Cannabis Conference

Rapport: Mer än 90% av kaliforniens cannabis infekterad med Hop-Latent Viroid

Cirka 90% av cannabisplantorna i Kalifornien är enligt uppgift infekterade med hop-latent viroid (HLVd), en patogen som förlamar tillväxten och kan minska THC-nivåerna i en växt med så mycket som hälften.

Mer än 90% av cannabis i Kalifornien är infekterad med en patogen som effektivt förstör växten och kan orsaka förödelse för statens industri, enligt en SF Gate-rapport. Hop-latent viroid (HLVd) krymper cannabisplantor, minskar hur mycket vikt de producerar med så mycket som 30% och skär THC i växten med så mycket som hälften, säger rapporten.

Patogenen dokumenterades först i cannabis 2019 och det uppskattas ha infekterat större delen av statens cannabis. År 2021 tillkännagav Dark Heart Nursery resultaten av en formell undersökning som fann, efter 200 000 vävnadstester, 90% av Kaliforniens anläggningar som ingick i forskningen hade HLVd, enligt en Cannabis Business Times-rapport.

Patogenen har också hittats vid cannabisodlingar i Massachusetts, enligt en NPR-rapport från februari.

Tester har utvecklats för att avgöra om en växt är infekterad med patogenen – en av Oaklands Purple City Labs kan utföras på plats och levererar resultat på bara några timmar.

Om en växt är infekterad av HLVd måste den förstöras, säger Nick Masso från Massachusetts-baserade Indo Labs till NPR.

”Du kan inte återhämta dig från hop latent viroid”, säger han.

Patogenen sprids snabbt eftersom odlare ofta använder sticklingar från en moderplanta för att föröka fler plantor, men de nya plantorna är redan infekterade och viroiden sprider sig exponentiellt.

Ursprungsartikel