Stockholm Medical Cannabis Conference

Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – Del 7

Christian Engström presenterar nästa gäng riksdagskandidater som vill legalisera cannabis. 2 Liberaler, en centerpartist och en miljöpartist blir det denna gången.

Fler riksdagskandidater som vill legalisera cannabis:

Wilma Hvirfvel (L) i Västerbottens läns valkrets

Sveriges narkotikapolitik har uppenbarligen inte varit framgångsrik och det behövs förändring. Europas strängaste lagar har lett till Europas högsta dödlighet. Cannabis borde vara lagligt för att slå undan gängens inkomster, frigöra rättsväsendets resurser och öka den personliga friheten för individen, säger Wilma Hvirfvel.

Hon är distriktsordförande för Liberalernas ungdomsförbund LUF i Västerbotten. LUF vill avkriminalisera alla brukare och legalisera cannabis. Wilma Hvirfvel står på plats nummer 11. på Liberalernas riksdagslista i Västerbottens läns valkrets.

Annons
Oleo Inhaler

Läs mer om Wilma Hvirfvel (L)

Milena Axklo (C) i Västmanlands läns valkrets

Vi måste sluta finansiera gängen om vi ska lyckas stoppa våldet på gatorna. Ett viktigt verktyg för det är att legalisera cannabis, säger Milena Axklo

Hon är aktiv i Centern och Centerns ungdomsförbund CUF. CUF vill avkriminalisera alla brukare och legalisera cannabis. Milena Axklo står på plats nummer 3. på Centerns riksdagslista i Västmanlands läns valkrets.

Läs mer om Milena Axklo (C)

Mårten Bjöörn (L) i Gävleborgs läns valkrets

Jag vill avkriminalisera allt narkotikabruk, omedelbart häva domar för ringa narkotikabrott från brottsregistret, samt utreda sätt för Sverige att ha en laglig cannabishandel. Genom legalisering kan vi krossa gängen och ge dig mer frihet. Vår nuvarande narkotikapolitik är skadlig, stigmatiserande och illiberal, säger Mårten Bjöörn.

Han är distriktsordförande för Liberalernas ungdomsförbund LUF i Gävleborg. Mårten Bjöörn står på plats nummer 10. på Liberalernas riksdagslista i Gävleborgs läns valkrets.

Läs mer om Mårten Bjöörn (L)

Michael Jämtsved (MP) i Stockholms läns valkrets

Det narkotikafria samhället kommer aldrig kunna uppnås, istället bör politiken fokusera på skademinimering. Försäljning av cannabis på Systembolaget vore ett bra steg, säger Michael Jämtsved.

Han är kommunalråd för Miljöpartiet i Järfälla och kandiderar till riksdagen. Michael Jämtsved står på plats nummer 27. på Miljöpartiets riksdagslista för Stockholms läns valkrets.

Läs mer om Michael Jämtsved (MP)

Alla kandidater hos Cannabiskrysset