Svensk/Dansk cannabisaffär för 37 miljoner

Det är Svenska Aureum Pharma och Danska Dancann som hittat varandra och en affär värd 37 miljoner kr. När affären är klar så kommer det vara den största lagliga cannabisaffären för Sverige i modern tid.

Enligt avtalet som offentliggjordes imorse så har bolagen träffats under en tid och har nu tillsammans kommit överens om hur affären ska se ut.

37 miljoner landade summan på tillslut som Dancann ska få levererar cannabinoid baserade produkter för under en period av tre år med en ömsesidig möjlighet till förläggning.

Annons
CPH

Denna avsiktsförklaring mellan bolagen kan nu bli Sveriges första stora cannabisaffär.

Företagen själva kommenterar:

”Det är en fantastisk och mycket högteknologisk odlingsanläggning, bland det bästa jag sett och jag har besökt samtliga odlingsanläggningar för medicinsk cannabis i Europa. Att träffa Jeppe och verksamhetsledningen för DanCann gav mig och mina kollegor gott förtroende för DanCann`s verksamhet och ambition. Jag har stort förtroende för att Jeppe med sitt team kommer kunna leverera produkter av högkvalitet och under lång tid. Det är just vad vi söker och vad våra patienter i Sverige behöver” -Säger Angelica Örnell, COO Aureum Life.

” -Jag är glad att svenska patienter inom en snar framtid kommer att få tillgång till våra produkter. Kvalitetssäkrade, standardiserade och enhetliga produkter, utan att – nödvändigtvis – använda strålning, på grund av vår metodik för att säkerställa dess renhet, vilket är mycket unikt i branschen. Vi ökar patienternas tillgänglighet till vår behandling genom att etablera oss på flera europeiska marknader. Vi har dock en speciell koppling till Sverige, hemlandet för många av våra investerare, och vi är stolta över att kunna tillkännage denna avsiktsförklaring med Aureum Pharma, och snart slutföras med ett bindande avtal, följt av kommunikation av ytterligare nya marknader att utforskas” -Säger Jeppe Krog Rasmussen, VD för DanCann Pharma

Mer om DanCann: https://www.dancann.com/

Mer om Aureum Life: https://aureumlife.se/

DanCann Pharma A/S och CEO, Jeppe Krog Rasmussen kommer som talare till Stockholm Medical Cannabis Conference (SMCC 2022) den 27 maj. Mer om SMCC 2022: https://smcc2022.se/

DanCann Pharma A/S grundades 2018 och är ett danskt biofarmaceutiskt företag som drivs av cannabinoider. DanCann Pharma är ett vertikalt integrerat, licensierat produktions- och distributionsföretag baserat i Danmark. Företaget fokuserar på att upptäcka, utveckla, tillverka och kommersialisera nya terapeutiska cannabinoider inom ett brett spektrum av sjukdomsområden. DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) är noterat på Spotlight Stock Market i Köpenhamn. För mer information, besök: www.dancann.com

Aureum Pharma AB är ett helägt dotterbolag till Aureum Life Investments AB, Aureum Pharma är ett svenskt läkemedelsbolag och är innehavare av partihandelstillstånd, narkotikatillstånd samt EU- GDP licens för hantering av Cannabis baserade produkter, samtliga tillstånd och licenser bolaget innehar är godkända och utfärdade av svenska läkemedelsverket den 4 april 2021. Aureum Pharma AB är idag verksamma på den svenska marknaden och man startar inom kort liknande verksamheter i en rad andra EU länder. Aureum Life Investments AB är det första svenska cannabisbolaget med verksamheter som genom egna startupps tar medicinsk cannabis från frö till patient. I koncernen ingår följande bolag: Aureum Agricol AB, Aureum Healthcare AB och Aureum Pharma AB. Dom två sistnämnda bolagen har idag god omsättning som redovisar överskott av verksamhet. Aureum Life Investments AB är ett privatägt bolag.

Författare