Vilsen cannabisaktivist hittade hem på Dreamhack

Otto, vår eminenta chefredaktör är påväg hem från Dreamhack i detta nu, där han mot alla odds träffade på även lite cannabisaktivister, (i vuxen ålder)

Det har varit svettigt, varmt, kallt, härligt och alldeles alldeles underbart att hänga på Dreamhack Summer återigen. Jag blir lätt igenkänd av både besökare och crew som ”Pirat-Otto” men i år har jag nog blivit mer igenkänd som ”cannabis-Otto” Snarare än de förstnämnda.

Dreamhack som riktar sig till väldigt mycket ungdomar har alltid varit solklara motståndare till min aktvism, flera gånger har inte bara jag blivit tillsagd för att jag gör det jag gör, jag har även fått förklara mig för både arrangörer och poliser på plats,

Annons

Det är inte helt orimligt att man inte vill ha en cannabisaktivist som springer runt bland både tonåringar och yngre. Det förstår jag också men när jag flera gånger bli ifrågasatt utan riktigt anledning på hur jag kan kombinera min aktivism med ungdomsverksamheten inom Ung-pirat som jag var där med, då kan jag tycka att det räcker.

För det första så står jag där jag gör politiskt för att jag tror att ungdomsbruket kommer minska. Dagen vi legaliserar och latte-farsorna börjar odla bonsaicannabis i garaget är dagen då det slutar vara coolt att röka på.

Men för att återgå till ämnet så vart det som sagt inte cannabisaktivism jag var där för. Det hindrade dock inte säkert 20-30 pers att vilja både prata, ta bilder och byta kontaktuppgifter. Jag lyckades även hitta en aktivist med en ”rulla med Otto tisha”.

När ni dyker på mig sådär och skriker mitt namn så får ni kanske vara redo på att jag inte riktigt är van ännu. Det blir fortfarande väldigt blandade känslor när någon på andra sidan rummet skriker ens namn när man är mitt uppe i något annat. Men känslan jag får varje gång jag stöter på er är obeskrivlig. Så ser du mig springa runt på stan eller på något event och inte riktigt vet om du ska eller vågar gå fram för att du kanske tror du stör eller liknande så var inte rädd, hela min dag blir bättre varje gång jag får prata med ni som läser mina texter och kollar på våra klipp. Inget gör mig som glad som när ni visar upp ert stöd oavsett i vilken kapacitet det är.

Så även om jag nu är påväg bort ifrån DHS22 så kommer jag nog att komma tillbaka, Dreamhack är något jag skulle vilja återkomma till sål änge jag kan. Den fantastiska atmostären som crewgänget bjuder på förhoppningsvis kanske Sverige vänder något i frågan så att jag i framtiden kan vara där med Cif.

Men denna gången åkte jag med Ung-pirat som sagt, och det lär jag göra igen om jag kommer iväg på Dreamhack Winter. Sverige är inte riktigt där ännu även om aktivister faktiskt ostört kan ha cannabisbrandade tishor på ett event för ungdomar.

Författare