Stockholm Medical Cannabis Conference

Advokater antyder att prins Harry kan ha överdrivit påståenden om droganvändning i memoaren ’Spare’ för att öka försäljningen

Hans erkännande av droganvändning kan påverka hans möjlighet att bli amerikansk medborgare.

Advokater för Biden-administrationen hävdar att prins Harrys erkännanden i hans bästsäljande memoar från 2023, ”Spare,” där han erkänner användning av cannabis, kokain och magiska svampar, inte nödvändigtvis bevisar prinsens droganvändning. Advokaterna föreslog att han kanske överdrev dessa påståenden för att öka försäljningen av boken, rapporterar Telegraph. Sådana argument kommer efter att prins Harrys invandringsstatus ifrågasätts.

Denna påstående kommer i ljuset av ett pågående fall som en domstol i Washington D.C. för närvarande granskar, vilket handlar om huruvida den amerikanska regeringen bör åläggas att offentliggöra prins Harrys visumansökan på grund av hans användning av olagliga substanser. DHS-advokater insisterar på att offentliggörande av sådana handlingar, som skulle ha frågat den avvisade prinsen om hans historia med droganvändning, skulle vara ”en obefogad kränkning av prins Harrys integritet.”

Annons
Headshopsweden

The Heritage Foundation, en konservativ tankesmedja, har tryckt på Department of Homeland Security (DHS) i flera månader för att offentliggöra dessa dokument och hänvisar till erkännandena i hans väl lästa memoar, ”Spare,” som grund för sitt argument. Enligt High Times vill The Heritage Foundation att prins Harry ska deporteras eftersom han skrev om att använda droger.

”Spare” innehåller också avslöjanden om att William och Kate uppmuntrade honom att bära sin ökända nazistdräkt till en fest med tema för ursprungsbefolkning och kolonialism 2005, hans krigsinsatser i Afghanistan (25), fysiska bråk med William, och att han arbetade med en medium för att försöka få kontakt med sin avlidna mor, prinsessan Diana.

I ett försök att skydda sin integritet och invandringsstatus samt dem som hjälpte honom att erhålla en skyddad status informerade DHS-advokaten John Bardo domstolen om att ”boken utgör inte edsvurna vittnesmål eller bevis” som bekräftar hertigen av Sussex faktiska droganvändning. ”Bara för att det är skrivet i en bok betyder inte att det är fakta.”

Nile Gardiner, chef för Heritage Foundation’s Margaret Thatcher Center for Freedom, avfärdade idén att hertigen hade hittat på sina droganvändningshistorier som ett ”absurt argument.” ”Detta är prins Harrys egen bok,” kommenterade han efter förhöret. ”Han har aldrig förnekat något innehåll i sin bok… inklusive de detaljerade beskrivningarna av droganvändning.”

Kanske det mest ”absurda” inslaget är att ens invandringsstatus skulle ifrågasättas för att använda narkotika för nöjes skull.

Enligt Newsweek skrev prins Harry i ”Spare” följande om att njuta av cannabis:

”Jag minns inte hur vi fick tag i grejerna. En av mina kompisar, antar jag. Eller kanske flera. När vi befann oss i besittning skulle vi ta över ett litet badrum på övervåningen, där vi skulle genomföra en förvånansvärt eftertänksam, ordnad monteringslinje. Rökaren satt på toaletten bredvid fönstret, den andra killen lutade sig mot handfatet, tredje och fjärde killarna satt i det tomma badet, benen dinglande över kanten, väntandes på sin tur. Du tog ett bloss eller två, blåste röken ut genom fönstret och gick sedan vidare till nästa station, i rotation, tills spliffen var slut. Sedan gick vi alla till något av våra rum och skrattade oss sjuka åt ett avsnitt eller två av en ny show. Family Guy. Jag kände en oförklarlig bindning till Stewie, profet utan ära.”

Domstolen informerades om att det finns tre potentiella metoder genom vilka hertigen kan ha kommit in i USA: antingen genom att förfalska sin droganvändning på sin immigrationsblankett, få en dispens eller komma in med ett diplomatiskt visum.

Vid förhandlingen vid E. Barrett Prettyman Courthouse sa Bardo att det var ”helt möjligt” att hertigen beviljades inträde i USA med ett ”kategori A”-visum, som är avsett för diplomater och utländska tjänstemän som besöker i officiellt ärende. ”Han förblir en del av den brittiska kungafamiljen och behåller titeln som hertig,” noterade Bardo.

Gardiner uttryckte skepsis över att prins Harry skulle anses vara diplomat och sa att det var ”mycket osannolikt” eftersom ”han hade ingen officiell roll för det brittiska folket, hans egen relation med kungafamiljen, som var på en låg nivå som domaren faktiskt refererade till i sina uttalanden.”

The Heritage Foundation hävdade tidigare att den före detta kungligheten avsade sig sina integritetsrättigheter när han ”sålde varje aspekt av sitt privata liv för, enligt vissa uppskattningar, över 135 miljoner dollar,” och noterade att hans integritetskrav har mötts av ”omfattande offentlig hån.”

Under fredagens rättegång tog Samuel Dewey, advokat för Heritage Foundation, upp hertigens nyligen framträdande på Good Morning America tidigare i månaden, där han nämnde att han hade funderat på att ansöka om amerikanskt medborgarskap.

Tillbaka i oktober 2019 flyttade prins Harry, tillsammans med sin fru Meghan Markle, som påstås ha hanterat mycket rasism och hat medan de aktivt bodde i England som en del av kungafamiljen, till Kalifornien och meddelade att de hade för avsikt att dra sig tillbaka från kungafamiljen. Medan hertiginnan, Meghan, började ansöka om brittiskt medborgarskap, avslutade hon inte processen. Eftersom hon redan är amerikansk medborgare har parets barn dubbelt medborgarskap. Enligt amerikanska immigrationsregler måste ”varje sökande som innehar titlar av arv eller positioner av adel i något främmande land avsäga sig en sådan titel eller position.”

Originalartikeln