Stockholm Medical Cannabis Conference

B.C:s cannabisföretag äntligen berättigade till kreditkort

Stora banker behandlar fortfarande företagare inom cannabissektorn annorlunda jämfört med motsvarigheter inom andra sektorer.

Stora banker behandlar fortfarande företagare inom cannabissektorn annorlunda jämfört med motsvarigheter inom andra sektorer, men möjligheten att bedriva bankverksamhet blir långsamt bättre.

Community Savings Credit Union meddelade idag att man lanserar förhandsbeviljade företagskreditkort för sina medlemmar som driver verksamhet relaterad till cannabis.

Annons
Oleo Inhaler

”Denna branschledande erbjudande ger äntligen cannabisföretag i B.C. garanterad tillgång till kreditkort, en efterlängtad förändring av de finansiella tjänster som är tillgängliga för branschen”, säger kreditföreningen i ett pressmeddelande.

Många affärsfolk som är involverade i lagliga cannabisrelaterade verksamheter avvisas av kreditkortleverantörer eftersom de är aktiva inom branschen.

Community Savings Credit Union VD Mike Schilling berättade för BIV förra hösten att han ser det som sin plikt att driva förändringar av cannabislagstiftningen, vilket är anledningen till att han åkte till Ottawa för att tala på en branschkonferens och träffa politisk personal i premiärministerns kontor och finansministerns kontor.

Hans kreditförening med sju filialer i Surrey, som har cirka 900 miljoner dollar i förvaltat kapital, har över 17 000 medlemmar, inklusive 150 som är företag inom cannabissektorn, sa han vid den tiden.

”Cannabisföretag har tvingats driva verksamhet utan ett fullt fungerande banksystem alltför länge”, sa han idag. ”Branschen legaliserades för fem år sedan, men stora banker har ignorerat denna sektors behov, och kreditföreningar som Community Savings har klivit in.”

Community Savings erbjuder tre affärskreditkort. Ett är deras No Fee Cash Back Visa, som låter kunder tjäna pengar tillbaka när inköp görs. Ett annat är deras Visa Low Rate Business Card, som tar ut en årlig avgift och har en jämförelsevis låg ränta när månatliga saldon inte betalas i sin helhet. De har också Visa Infinite Business Card, som erbjuder belöningar och privilegier och kommer med en årlig avgift.

Företag inom cannabissektorn fortsätter att anse att stora banker diskriminerar dem, vilket är varför de startade en potentiell grupptalan mot Desjardins Federation, National Bank, Royal Bank, Bank of Montreal, TD Bank och CIBC tidigare i år.

Valet för många under de tidiga åren av cannabislegalisering var att gå till en liten kreditförening på Commercial Drive som kallas CCEC Credit Union, vilken år 2022 slogs samman med Community Savings Credit Union.

Företagsägare inom cannabissektorn har länge varit frustrerade över hur de behandlas av de stora bankerna.

”Det är mycket frustrerande”, sa den aspirerande cannabisentreprenören och VD för Phytron Technologies Inc., Bob Potter, till BIV år 2019. ”Hur kan företag locka till sig externa pengar om de inte kan sätta in dem i en säker finansiell institution? Ska de ha kontanterna i en skokartong under sängen?”

Originalartikeln