Stockholm Medical Cannabis Conference

Cannabiskontorets närvaro ökar på webbplatsen för turistbyrån i Colorado

Även om det inte finns på huvudsidan av turismwebbplatsen inkluderar Colorado Tourism Office några licensierade företag för turister att utforska.

En rapport från Westword påpekade att Colorado Tourism Office (CTO) nyligen har börjat inkludera information om några cannabisföretag på sin webbplats.

Westword pratade med Sarah Woodson, ägare till ett licensierat cannabispartibussföretag, The Cannabis Experience, och bekräftade att CTO kontaktade henne förra året. Enligt CBS News var hennes företag det första licensierade cannabisförbrukningsbussen i landet från och med februari 2023.

Annons
Cannabis i Fokus annons

CTO-webbplatsen visar några av de bästa platserna att besöka och utforska i Colorado, från snörelaterade aktiviteter, forsäventyr, varma källor, matrekommendationer och en uppdaterad evenemangskalender på förstasidan. Fram till den 5 februari visas inga cannabisrelaterade företag eller aktiviteter på förstasidan.

En snabb sökning ger bara några få profiler för cannabisrelaterade företag, inklusive The Cannabis Experience, Colorado Cannabis Tours, Speak Easy Vape Lounge & Cannabis Club, Ambers Alchemy och en 420-vänlig Bed and Breakfast som kallas Arrowhead Manor. Den inkluderar också olika rådartiklar om att bli av med cannabis när du lämnar delstaten, tips för säker konsumtion och mer, samt några äldre sökresultat där landningssidorna inte fungerar eller har tagits bort. Profilerna har ingen publiceringsdatum, så det är oklart hur länge de har funnits på webbplatsen.

Westword påpekar att Speak Easy Vape Lounge & Cannabis Club öppnade med en tillfällig lokal tillstånd som löpte ut i år och nu är stängt. Arrowhead Manor har ingen gästfrihetstillstånd, så det måste bedriva verksamhet som en privat plats.

I juli 2023 meddelade CTO att staten hade samlat in 27,7 miljarder dollar i reseutgifter inom staten från cirka 90 miljoner turister under 2022. Denna årliga ökning var en ökning med 5,6 miljarder dollar eller 25% från intäkterna som genererades under 2021 (22,1 miljarder dollar), med ytterligare 5,8 miljoner besökare mer än de som besökte under 2021. Pressmeddelandet inkluderade olika fakta och data om den växande turistindustrin, som delades från Colorado Travel Impacts 2022 (Dean Runyan Associates) och Colorado Travel Year Report 2022 (Longwoods International). Ingen av dessa rapporter nämnde cannabis.

CTO är en avdelning under Governor’s Office of Economic Development and International Trade (OEDIT), som förvaltas av Colorado Tourism Board, som inkluderar 11 personer utsedda av både guvernören och fyra Colorado-lagstiftare. Som en regeringsstyrd byrå kan det vara knepigt att annonsera cannabisrelaterade gästfrihetsmöjligheter och evenemang. För närvarande är offentlig cannabisanvändning olaglig, så turister som söker laglig cannabisvänlig turism måste själva undersöka och hitta privata företag som riktar sig till den intresset.

En person som tidigare satt i CTO:s styrelse, ägare till en cannabisdispensär, Wanda James, sa att CTO började tillåta vissa cannabisföretag att annonsera på Colorado turismwebbplats efter att en lag om gästfrihet (som antogs 2019) trädde i kraft den 1 januari 2020. James tillade att framsteg med att inkludera cannabis på webbplatsen minskade efter att den tidigare direktören Cathy Ritter avskedades av OEDIT.

Att annonsera ett företag på Colorados turismwebbplats är gratis, men intresserade företagare måste ansöka på webbplatsen. ”För att få en gratis lista på Colorado.com börjar du med att fylla i formuläret nedan. Observera: För att visas på Colorado.com måste listor vara turismrelaterade och ha en fysisk adress i Colorado”, står det i ansökningsformuläret. Mot botten krävs en kort beskrivning av företaget ”så att vi kan verifiera att du är en del av turistbranschen.”

Westword fick ett uttalande från CTO-talespersonen Hayes Norris, som förklarade att The Cannabis Experience är mycket välkommen som en del av industrin värd att marknadsföra. ”The Cannabis Experience är en bra exempel på det, eftersom de erbjuder olika fördjupande cannabisresor och upplevelser”, sa Norris. ”Det har inte gjorts några formella förändringar i colorado.com:s affärsregler när det gäller licensierade gästfrihetsföretag och cannabis.”

Även om CTO ännu inte är redo att påbörja uppgiften att visa fler cannabisinriktade platser och aktiviteter, fokuserar organisationer som Cannabis Travel Association International mer på att sätta strålkastaren på cannabisvänliga destinationer både i USA och andra internationella platser. Medan Colorado var först med att införa laglig fritids cannabis 2014, bygger många andra stater upp sina lagar och företag för cannabisförbrukning också. I New Jersey godkändes cannabisförbrukningslounger först av New Jersey Cannabis Regulatory Commission (CRC) förra månaden. ”New Jerseys cannabisindustri är på god väg att bli en miljardindustri, och förbrukningsområden kommer troligen stärka detta genom att främja en gemensam upplevelse för dem över 21 år kring cannabis i en reglerad och säker miljö”, sa CRC:s verkställande direktör Jeff Brown.

I Nevada utfärdades de flesta licenserna för förbrukningslounger i november 2023, medan ett antal andra licensinnehavare siktar på 2024 som det år de hoppas uppfylla alla krav för att öppna. Planet 13 med säte i Las Vegas meddelade i november förra året att man siktar på en öppning i april 2024, och i december 2023 bekräftade man att förbrukningsloungen också skulle dela plats med Las Vegas SuperStore till Koolsville Tattoo Shop.

Originalartikeln