Stockholm Medical Cannabis Conference

I takt med fortsatta förluster köper Aurora Cannabis australisk medicinsk cannabisfirma

Affären värderar medicinsk cannabisdistributionsföretag till cirka 45 miljoner dollar

Aurora Cannabis Inc. stärkte sin internationella närvaro på torsdagen med en affär för att köpa de 90 procent av det australiska medicinska cannabisföretaget MedReleaf Australia som det inte redan ägde.

Affären värderade det australiska medicinska cannabisdistributionsföretaget, formellt känt som Indica Industries Pty Ltd., till cirka 45 miljoner dollar.

Annons

Aurora, ett cannabisföretag med bas i Edmonton, betalade 8,25 miljoner dollar kontant med resten i vanliga aktier som utfärdats.

”[MedReleaf Australia] har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp det här företaget, och vi tyckte tillsammans att det var rätt tidpunkt att ta nästa steg”, sa Aurora vd Miguel Martin på ett samtal med analytiker på torsdagen.

Affären, som kom samma dag som Aurora rapporterade en nettoförlust på 25,5 miljoner dollar för det tredje kvartalet, bygger på ett förhållande som Aurora har haft med MedReleaf Australia sedan 2017.

Den australiska medicinska cannabismarknaden leds av kliniker och använder en traditionell fördelningsmodell för läkemedelsliknande produkter, enligt Aurora.

Företaget har tillämpat lärdomar från sin verksamhet i Kanada för att vägleda hur man verkar i Australien och andra länder.

”Att ha excellens i Kanada, som är en så kritiskt federal laglig medicinsk cannabismarknad, låter dig lära dig och bli skicklig på att navigera i andra federala lagliga cannabismarknader”, sa Martin.

”Vår ledning som vi har i Tyskland och Polen och andra av dessa nyckelmarknader kommer direkt från vad vi har lärt oss i Kanada, och vi kan dra nytta av liknande produkter och liknande utföranden på grund av världsledande produktion i Kanada.”

Expansionen till internationella marknader har varit väl värd Auroras tid, tillade han.

”Vanligtvis kommer de fem bästa företagen att stå för två tredjedelar eller tre fjärdedelar av den övergripande affärsverksamheten på dessa europeiska marknader, medan det i Kanada kan kräva 20 eller 30 företag”, sa han.

”Så fördelarna finns där.”

Affären tillkännagavs precis när Aurora rapporterade en nettoförlust på 25,5 miljoner dollar för det tredje kvartalet jämfört med en nettoförlust på 67,1 miljoner dollar ett år tidigare.

Dessa resultat motsvarade en grundläggande förlust per aktie på fem cent jämfört med en förlust per aktie på 20 cent samma kvartal för ett år sedan.

Enligt finansmarknadsdataföretaget Refinitiv hade analytiker förväntat sig att företaget skulle redovisa en grundläggande förlust per aktie på en cent.

Aurora sa att dess lägre nettotapp härstammade från en ökning med 32,7 miljoner dollar i bruttovinst och en minskning med 10,4 miljoner dollar i rörelsekostnader.

Dess nettotapp från fortsatt verksamhet var 25,2 miljoner dollar jämfört med ett nettotapp på 62,4 miljoner dollar ett år tidigare.

Dess totala nettoomsättning för perioden som slutade den 31 december nådde 64,4 miljoner dollar jämfört med 61,1 miljoner dollar ett år tidigare.

”Om det är något som våra investerare kan ta med sig, skulle det vara att vi strategiskt och ekonomiskt var i det bästa skicket någonsin”, sa Martin.

Auroras nettoomsättning för medicinsk cannabis var 45,1 miljoner dollar jämfört med 38,9 miljoner dollar samma kvartal året innan, medan nettoomsättningen för konsumentcannabis var 11,6 miljoner dollar jämfört med 14,6 miljoner dollar ett år tidigare.

Resultaten fick Auroras aktiepris att stiga nästan fyra procent eller två cent till 54 cent under eftermiddagen.

Originalartikeln