Stockholm Medical Cannabis Conference

Uberförare påstås ha extraknäckt som svamp och LSD langare

En förare som var kontrakterad av Uber från Crestview, Florida, påstås ha sålt stora mängder svamp och LSD från sitt handskfack.

En Uberförare i Florida står inför allvarliga anklagelser om narkotikabrott efter att han påstås ha försökt sälja psilocybinsvamp och LSD till sina passagerare. En serie transaktioner resulterade i upp till 200 doser LSD på lappar och en kvarts pund svamp i en och samma deal.

Om du ska erbjuda svamp och LSD till Uber-passagerare bör du se till att dina passagerare inte är narkotikapoliser – det här lärde sig Uberföraren på det hårda sättet.

Annons

Några av hans ”passagerare” visade sig vara narkotikainvesterare som besökte Miramar Beach, Florida, för Florida Narcotics Officers’ Association Annual Conference i augusti 2023, enligt myndigheterna. Enligt Walton County Sheriff’s Office (WCSO) var utredarna som åkte med Uber från Citrus County Sheriff’s Office (CCSO).

John Alcott, 52, från Crestview, Florida, anlände för att hämta sina passagerare, och när utredarna från CCSO gick in i fordonet sa de att det luktade cannabis. Alcott öppnade sitt handskfack för att visa dem all svamp han hade i sitt lager.

Utredarna bestämde sig för att spela med och utgjorde sig som kunder intresserade av psykedeliska ämnen.

WCSO rapporterar att Alcott sålde 134 gram psilocybinsvamp, 10 kapslar med mikrodoserad psilocybinsvamp och 12 doser LSD på blå gelélappar för 1 000 dollar till CCSO-utredarna. Under köpet berättade Alcott för utredarna att han skulle vara villig att sköta postorderförsäljning också. WCSO publicerade också Alcotts bokningsfoto och flera bilder på LSD och psilocybinsvamp.

De har bearbetat utredningen sedan dess och ökade insatserna med större mängder för att belasta Uberföraren med större anklagelser. Slutmålet involverade slutligen WCSO Narcotics Investigators, Crestview Police Department och Okaloosa County Sheriff’s Officers, som satte upp övervakning vid Alcotts bostad i Crestview, Florida.

Den 21 februari skickade WCSO-narkotikautredare den under täckmantel CCSO-detektiven, som var en passagerare som blev knarkköpare, för att kontakta Alcott och berätta för honom att de var i området och ville köpa över ett kvarts pund svamp och 200 doser LSD för 5 000 dollar.

”Även om dessa typer av fall inte är huvudfokus för våra VICE/narkotikautredningar kom det här fallet till oss”, säger sheriff Michael Adkinson. ”Han verkar uppenbarligen ha som vana att sälja medan han kör för Uber, och det är ganska oroande med tanke på hur tonåringar och unga vuxna ofta använder körningstjänster i området.”

Utredarna tar det på allvar, och Alcott står inför många anklagelser om allvarlig narkotikabrott. Alcott greps och bokades i Walton County Jail för två anklagelser om att sälja ett hallucinogen, människosmuggling i LSD, innehav av ett hallucinogen med avsikt att distribuera, innehav av narkotikautrustning och två anklagelser om att använda en kommunikationsenhet för att begå ett brott. Han släpptes mot en borgen på 15 000 dollar och gick fri dagen efter.

Uber- och DoorDash-förare fast med marijuana

En DoorDash-kund fick mer än han hade räknat med när han beställde mat – han hittade en oönskad påse med marijuana i sin beställning och bestämde sig för att klaga. Förarens agerande ledde till att han avskedades som Dashare av företaget.

En man från Columbus, Ohio, som vill förbli anonym, sa att han beställde mat genom DoorDash den 9 augusti 2023 och klagade över att påsen med marijuana fick honom att känna sig ”rädd”.

”Först var jag rädd, men sedan igen var jag inte så förvånad”, sa mannen som beställde mat från DoorDash till ABC 6.

Han tillhandahöll en bild på sin matpåse där han hittade en gaffel och en påse fylld med cannabis. Bilden visar en påse prydd med utomjordiska huvuden som håller vad som verkar vara ungefär ett gram marijuana. ”Började detta med föraren?” sa han. ”Eller började det på restaurangen jag beställde från?”

Andra väljer att inte skvallra på sina DoorDash- eller Uberförare. År 2016 var komikern och talkshowvärden Arsenio Hall i Washington, D.C. för att vara värd för 2016 BET Honors, men kort efter att stjärnan kom till staden ställdes showen in på grund av en snöstorm. Medan han var i Washington D.C. twittrade Hall om den ”överväldigande” doften av cannabis i hans Uber-bil. Det störde honom inte så mycket som andra passagerare.

Hall var i Washington D.C. för att vara värd för 2016 BET Honors, men kort efter att stjärnan kom till staden ställdes showen in på grund av lördagens snöstorm. Medan han var i vår huvudstad med laglig cannabis twittrade Hall om den ”överväldigande” doften av cannabis i hans Uber-bil.

Hans tweet svarades omedelbart av Ubers kundsupportkonto, som kallade situationen ”helt oacceptabel” och bad Hall att anmäla sin förare. Men Hall vägrade att snitcha och twittrade tillbaka till Uber att det var ”helt bra, y’all.”

Originalartikeln