Stockholm Medical Cannabis Conference

Kaliforniens cannabisoperatörer anpassar sig för att följa ny vape-lag

Kaliforniska cannabisvarumärken och återförsäljare implementerar nya initiativ för förpackning och avfallshantering av vape-produkter som svar på en delstatslag som trädde i kraft den 1 juli.

De nya kraven enligt Kaliforniens affärs- och yrkeskod 26152.1 inkluderar:

  • Ett förbud mot att använda termen ”engångs” för att beskriva marijuana vape-produkter i reklam, märkning och marknadsföring.
  • Ett krav på att THC-olja, vape-pennor och batterier ska kasseras vid farligt avfallshanteringsanläggningar eller andra godkända företag.

”Denna lagstiftning kommer att hjälpa till att utbilda kunder om hur man korrekt kasserar integrerade förångare och betonar behovet av att behandla dem som farligt avfall snarare än vanligt avfall,” säger Angelica Sanchez, senior direktör för regeringsfrågor och efterlevnad vid Sacramento-baserade Perfect Union, som driver nio butiker, främst i norra Kalifornien.

Ny utmaning för återförsäljare och varumärken

Bördan av att kassera defekta, returnerade eller använda vape-produkter kommer sannolikt nu att falla på återförsäljarna.

”Konsumenterna själva har dock inga verkliga återvinningslösningar som är dedikerade till cannabisprodukter, särskilt förångningsprodukter,” säger Jeremy Green, VD och medgrundare av Los Angeles-baserade Final Bell Holdings, som tillhandahåller försörjningskedjetjänster för Kalifornien och kanadensiska varumärken.

För att erbjuda bekvämlighet för kunderna installerar Perfect Union vape-avfallslådor i sina nio butiker över hela delstaten.

”Perfect Union-teamet stöder initiativ som främjar både miljövänliga förpackningar och säker kassering,” säger Sanchez. ”Detta är ett viktigt steg i rätt riktning.”

På marknadsföringsfronten hjälper Final Bell sina industrikunder att uppdatera befintliga förpackningar eller skapa nya etiketter som en tillfällig lösning efter tidsfristen den 1 juli, säger Green.

Mammoth Distribution och dess varumärke Heavy Hitters, en av de bäst säljande vape-produkterna i delstaten, anpassade produktförpackningen månader i förväg för att uppfylla den nya efterlevnadsstandarden.

”Vi har successivt integrerat lagens språk i våra marknadsförings- och utbildningsmaterial,” säger Wesley Hein, chef för global varumärkesexpansion vid det Los Angeles-baserade distributionsföretaget och president för California Distribution Association, till MJBizDaily via e-post.

Förbättring av hållbarhet

Vissa varumärken, som Pax Labs, inför mer hållbara komponenter i sina enheter.

Det San Francisco-baserade företaget, en av de största producenterna av cannabis vape-produkter och tillbehör, släppte i april sin första vape-enhet tillverkad med återvunnen plast från havet.

”Som en del av en industri som bryr sig djupt om denna växt är vi angelägna om att se inte bara ansvarsfull konsumtion utan även ansvarsfull kassering – i detta fall liknande hur vi behandlar de flesta andra konsumentelektronik som innehåller litiumjonbatterier,” säger Scott Collins, senior direktör för hårdvaruprodukt och design vid Pax Labs, till MJBizDaily via e-post.

”Pax Trip, som har ett ytterhölje gjort av återvunnen plast, lanserades initialt i Kalifornien och Massachusetts, men expansion pågår i Colorado och New York.”

Kalifornien sätter standard

Under decennier har Kalifornien satt standarden för inhemsk miljöpolitik och hållbarhetsinitiativ.

Vape-lagen var kopplad till andra åtgärder som antogs under den kaliforniska lagstiftningssessionen 2021-22, inklusive Assembly Bill 2440, även känd som Responsible Battery Recycling Act of 2022.

A.B. 2440, sponsrad av den demokratiska parlamentsledamoten och industrikritikern Jacqui Irwin, kräver att tillverkare av ”täckt batteri” utvecklar avfallsinsamlingsprogram för konsumenter.

Vape-kasseringslagen bygger på Kaliforniens ansträngningar att förbättra hållbara avfallshanteringsmetoder för cannabis vaping-produkter samtidigt som det minskar risken för säkerhetsrisker som bränder associerade med batteridrivna enheter, enligt cannabisadvokaten Paula Savchenko.

”Med stöd av statens ledare inom cannabisindustrin bakom dessa lagstiftningsinsatser kommer licensierade cannabisföretag att spela en avgörande roll i att minska bränder i materialhanteringssystemen över hela delstaten,” säger Savchenko, grundare av Cannacore Group och PS Law Group i South Florida.

Originalartikeln