Stockholm Medical Cannabis Conference

Republikansk opposition fäller återigen medicinsk cannabis i North Carolina

För tredje året i rad har ett förslag om att legalisera medicinsk cannabis misslyckats i North Carolinas lagstiftande församling.

Trots att det strikta förslaget om medicinsk marijuana vann godkännande i delstatens senat, kallades det inte till omröstning i representanthuset på grund av republikanskt motstånd, berättade en lagstiftare för Asheville Citizen Times.

”Det är en inkörsport till andra droger, som orsakar nedsättning som sin huvudsakliga funktion och leder till beroende,” sade den republikanska delstatsrepresentanten Mark Pless till tidningen.

North Carolinas generalförsamling ajournerades förra veckan till den 10 juli, men det är osannolikt att MMJ-förslaget kommer att behandlas när lagstiftarna återvänder.

Åtgärden skulle ha tillåtit statliga tillsynsmyndigheter att licensiera upp till tio vertikalt integrerade företag, var och en med tillstånd att driva upp till åtta detaljhandelsdispenser.

Ämnet kommer sannolikt att återvända, både som en kampanjfråga och som ett lagförslag.

Minst en delstatssenator i North Carolina, republikanen Warren Daniel, röstade ja efter att tidigare ha motsatt sig förslaget, och han ställer upp för omval i ett nyritat distrikt, observerade Citizen Times.

Hans demokratiska motståndare, före detta delstatsrepresentanten John Ager, vill ge North Carolinas bönder möjlighet att odla cannabis, rapporterade tidningen.

Under tiden är både medicinsk och rekreationell cannabis tillgänglig i North Carolina, men bara på en plats.

Det är Eastern Band of Cherokee Indians’ Great Smoky Cannabis Co., där stammen lanserade försäljning för vuxna den fjärde juli och MMJ-försäljning den 20 april på dess Qualla Boundary.

Originalartikeln