Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – Del 4

Nästa kandidatpool från Cannabiskrysset presenteras av Christian Engström. Ytterligare 2 Liberaler och en Centerpartist som ställer sig bakom en legalisering av cannabis.

Cannabiskrysset presenterar ytterligare tre riksdagskandidater som vill legalisera cannabis:

10. Valencia Igiraneza (C) i Västernorrlands län

– Det finns flera fördelar med en legalisering av cannabis, dels har det visat sig vara effektivt i vissa sjukdomar, men om vi är seriösa med att vi ska vända på alla stenar för att lösa gängkriminalitet är en legalisering nödvändigt. Med en legalisering av cannabis kan vi knäcka gängens inkomst och säkra kvaliteten av produkten, säger Valencia Igiraneza.

Hon är ombudsman för Centern i Västernorrland och aktiv inom Centerns ungdomsförbund CUF. CUF vill avkriminalisera alla brukare och legalisera cannabis. Valencia Igiraneza står på plats nummer 10. på Centerns riksdagslista i Västernorrlands län.

Annons
Wrapzone

Läs mer om Valencia Igiraneza (C)

11. Andreea G. Vanciu (L) i Jönköpings län

– Sverige har idag högst narkotikadödlighet i Europa och även strängast narkotikapolitiken. Vi måste driva en skademinimerande politik som sätter människoliv före statens moraliska syn på en viss substans. Tänk om. Tänk rätt. Legalisera cannabis, säger Andreea G. Vanciu.

Hon är distriktsordförande i Jönköpings län för Liberalernas Ungdomsförbund LUF. LUF vill avkriminalisera alla brukare och legalisera cannabis. Andreea G. Vanciu står på plats nummer 11. på Liberalernas riksdagslista i Jönköpings län.Läs mer om Andreea G. Vanciu (L)

4. Filip Issal (L) i Blekinge län

– Att döma brukare av cannabis för narkotikabrott är ett stigma som utesluter dom från mängder med jobb. Fokus för alla berusningssubstitut ska vara vård av missbruk, inte döma människor till straff, säger Filip Issal.

Han är vice ordförande i arbetsmarknadsnämnden i Karlskrona kommun och kandiderar till riksdagen. Filip Issal står på plats nummer 4. på Liberalernas riksdagslista i Blekinge län.

Läs mer om Filip Issal (L)

Fler kandidater:

Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 1
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 2
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 3
Alla Cannabiskryssets riksdagskandidater (hittills) ordnade efter valkrets

Författare