Stockholm Medical Cannabis Conference

SNDL förvärvar skuld!

SNDL förvärvar Delta 9 Cannabis skuld för 28,1 miljoner CAD och går med på att köpa Indiva

Det kanadensiska marijuana- och alkoholbolaget SNDL har förvärvat skulden hos Delta 9 Cannabis för 28,1 miljoner kanadensiska dollar (20,6 miljoner USD) och ingått ett avtal om att köpa det ekonomiskt utsatta ätbara cannabisföretaget Indiva.

SNDL, baserat i Alberta, förvärvade skuldfordran från Connect First och Servus Credit Union, enligt ett pressmeddelande.

SNDL nu senior säkerställd fordringsägare

Som ett resultat av denna transaktion är SNDL nu Delta 9senior säkerställda fordringsägare med en förstahands säkerhetsintresse i alla företagets tillgångar och vissa dotterbolag.

Under avtalet mellan SNDL och Delta 9 ökar det Winnipeg, Manitoba-baserade marijuanaodlarens och återförsäljarens skuldsättning till SNDL till 40,6 miljoner CAD.

Delta 9 har haft svårt att nå lönsamhet och har infört uppsägningar och andra kostnadsbesparande åtgärder de senaste åren.

Indiva värderas till 25-28 miljoner CAD

I förvärvet av Indiva har SNDL gått med på att köpa ”alla emitterade och utestående aktier i Indiva och verksamheten och tillgångarna i Indiva Group” för ett uppskattat pris på 25-28 miljoner CAD, enligt ett separat pressmeddelande.

Värdet av vad SNDL kommer att betala i kredit och kontanter för Indiva uppskattades av PricewaterhouseCoopers, som valdes som övervakare för företaget med huvudkontor i London, Ontario, under Companies’ Creditors Arrangement Act (CCAA) riktlinjer.

Indiva, Kanadas ledande producent av ätbara cannabisprodukter, försöker sälja tillgångar för att betala av fordringsägare under konkurslagar beviljade av Ontario Superior Court of Justice under CCAA.

Meddeleandet noterar att om övervakaren ”fastställer att det finns ett annat bud som erbjuder bättre villkor än budavtalet, kommer SNDL också ha möjlighet att delta i en auktionsprocess för Indiva-tillgångarna. Försäljningsprocessen förväntas för närvarande avslutas senast den 30 september 2024.”

SNDL, under tiden, halverade sin årliga förlust under räkenskapsåret 2023 – till 176,6 miljoner CAD – tack vare stark försäljningstillväxt.

Företaget gick in i året som Kanadas största privatsektorens spritåterförsäljare med 170 butiker, varav de flesta finns i Alberta, och den största privatsektorens cannabisåterförsäljare med 187 butiker över hela landet genom sitt 63% ägarintresse i Nova Cannabis.

Originalartikeln