Barnsjukhuset i Arizona tar emot donation från cannabisbutik

GreenPharms i Flagstaff och Mesa donerade pengar till Phoenix Children’s Hospital för första gången någonsin.

Pengar från cannabis är lika gröna som pengar från andra branscher, visade ett företag. Ett ledande apotek i Arizona samlar in donationer varje månad, och förra månaden donerade man framgångsrikt till ett barnsjukhus.

Flagstaff Business News rapporterar att GreenPharms under den senaste donationsmånaden har samlat in pengar till Phoenix Children’s Hospital – vilket gör det till det första cannabisföretaget som sjukhuset hittills har samarbetat med.

Annons
Aureum Heathcare

Marie Saloum, ägare till GreenPharms dispensärer, berättade för lokala medier att för henne är projektet lite personligt. ”Det arbete och den insats som Phoenix Children’s Hospital ger samhället är otroligt”, sade Saloum. ”För ungefär två år sedan togs min väns barn in på sjukhuset och den vård och behandling de fick räddade deras liv.”

Nuvarande beskyddare kan också göra sin del för att hjälpa barn i nöd. GreenPharms erbjuder en egen pre-roll, till ett värde av 10 dollar, till alla som donerar minst 5 dollar till förmån för Phoenix Children’s Hospital.

Alla intäkter som GreenPharms donerar till Phoenix Children’s Hospital kommer att bidra till att rädda barns liv, rapporterar Flagstaff Business News.

Varför är detta viktigt? Eftersom donationer från cannabisföretag rutinmässigt avvisas i flera stater av olika enheter – inklusive organisationer med koppling till barnsjukhus. Forbes rapporterade 2019 att donationer från Organa Brands, till exempel, snabbt avvisades av välgörenhetsorganisationer som Wounded Warriors och Children’s Hospital Foundation.

AZ Big Media rapporterar att GreenPharms är en signatur ”deli-style” dispensär som grundades 2013, med en stor hybridodlingsanläggning och ett extraktionslaboratorium som finns på plats. GreenPharms har fått många Cannabis Industry Awards samt lokala utmärkelser som New Times Best of Phoenix-vinnare. GreenPharms har en lokal i Mesa och ytterligare en i Flagstaff.

Även om data från Arizona Department of Revenue rapporterade att cannabisförsäljningen har sjunkit till 115 miljoner dollar, vilket är ett lågt värde, är marknaden där dock fortfarande en miljardindustri och beräknas ha ett marknadsvärde på 70,6 miljarder dollar år 2028, enligt en studie från Grand View Research.

För att donera kan du besöka GreenPharms apotek i Flagstaff, som ligger på 7121 US-89, Flagstaff, eller i Mesa på 235 E Hampton Ave #115.

Det ger upphov till andra kreativa sätt för dispensärer att ge tillbaka till sjukhus eller liknande institutioner. Greenhouse i Walled Lake, Michigan, har ett eget donationsprogram genom att ge bort en gratis förrullning till kunder som visar att de donerat blod. Ägaren Jerry Millen samarbetade med UBaked Cannabis Edibles i Burton, Michigan, om kampanjen ”Pot for Plasma”.

Det särskilda programmet möjliggjordes tack vare att det amerikanska Röda korset inte hindrar människor som röker hasch från att donera blod eller plasma.

Vissa donationsprogram går inte alltid som planerat, och ibland är det bara över oro för att förlora gunst för att uppnå ideell status. Andra gånger handlar det om en intressekonflikt.

D.A.R.E. America, till exempel, avvisade inte bara en donation från ett cannabisföretag, utan utfärdade ett pressmeddelande där de tog avstånd från företaget. Företaget har en ”absolut policy att aldrig acceptera donationer från företag, verksamheter eller individer vars primära inkomstkälla är produktion och/eller försäljning av alkohol, tobak, ångprodukter eller cannabis”.

Men kopplingen mellan sjukhus och cannabis håller snabbt på att stängas i vissa stater. I Kalifornien är medicinsk cannabis tillåten på sjukhus i vissa fall. Guvernör Gavin Newsom undertecknade förra året en lag som tillåter användning av medicinska cannabisprodukter inom sjukhus och andra berättigade vårdinrättningar.

NORML rapporterar att Senate Bill 311, eller Ryans lag, ger möjlighet för ”en terminalt sjuk patients användning av medicinsk cannabis inom [en] vårdinrättning”.

Originalartikeln

Författare