Stockholm Medical Cannabis Conference

De ärliga siffrorna: Litet län med högst antal medicinska marijuanakort per capita

STONE COUNTY! – Medicinsk marijuana har sålts lagligt i Arkansas sedan 2019.

Massor av marijuana senare får delstaten en trevlig skjuts från skatterna som ämnet genererar.

”Sedan den första dispensären öppnades har vi genererat 120 miljoner dollar i skatteintäkter på delstatsnivå”, säger Scott Hardin, talesperson för Arkansas Medical Marijuana Commission.

Annons
Cannabis i Fokus annons

En liten län i Arkansas har rekordet för flest invånare med medicinska marijuanakort per capita.

Enligt samarbetspartnern Arkansas Business är Stone Countys befolkning 12 575, och 6,96% av dessa invånare är aktiva kortinnehavare.

Fiddler’s Green, den enda dispensären i länet, öppnades i augusti 2019.

I november 2023 sålde Fiddler’s 102 pund marijuana, och i december såldes 104 pund.

Hardin säger att det är imponerande att se hur mycket marijuana som säljs och hur många kortinnehavare det är, med tanke på att det var en av de första dispensärerna som öppnades.

”De dispensärer som öppnade tidigt hade fördelen att de kom först till patienterna. Det fanns begränsade alternativ över hela delstaten, så under det första året såg du människor flocka till dessa begränsade platser”, förklarade Hardin. ”Om du tittar på andra län av liknande storlek ser du inte antalet kort.”

Även om siffrorna kan se bra ut på affärssidan är det en orsak till oro för Sheriff Brandon Long.

”Det håller oss definitivt upptagna”, säger Sheriff Long.

Sheriff Long säger att när butiken öppnades i augusti 2019 genom 2020 såg sheriffens kontor en ökning av antalet förare som körde fordon under påverkan av droger.

”Vi har sett en ganska stor ökning av rattfylleri med 40% sedan butiken öppnade i mitten av 2019, tror jag”, säger Sheriff Long.

Stone County har nyligen anställt en expert inom drogigenkänning, eller DRE, som går igenom en 12-stegsprocess för att avgöra vilken drog föraren har använt, och ett urinprov tas sedan och testas för att bekräfta eller förneka DRE:s utvärdering.

Men ökningen av rattfylleri är inte den enda trenden som sheriffen tror att medicinsk marijuana har orsakat.

”Många gånger hittar vi någon som är i besittning av medicinsk kvalitet marijuana som är förseglad och inte har ett kort, så de kan inte lagligt äga det”, säger Sheriff Long.

Sheriffen säger att han var förskräckt över att hans län var det län med flest kortade invånare.

”Jag har inga ord. Av de många saker jag skulle vilja bli igenkänd för här i Mountain View är det inte en av dem”, förklarade Sheriff Long.

De 120 miljoner dollar i skatteintäkter går inte direkt till delstatens allmänna fonder.

En stor del av intäkterna satsas tillbaka i medicinsk forskning i delstaten.

Miljontals dollar har investerats i University of Arkansas Medical Sciences-platsen i Little Rock när medicinska systemet försöker bli ett nationellt cancerbehandlingscenter och bedriva forskning om sjukdomen.

”Du har nästan 90 miljoner dollar i intäkter från medicinsk marijuana som har riktats mot cancerinsatser i delstaten för att bekämpa cancer och verkligen ha en förstklassig anläggning i delstaten”, säger Hardin.

Hardin tillägger att när fler dispensärer över hela delstaten fortsätter att öppna kommer mer och mer pengar att allokeras till hälso- och sjukvårdssystemet för att försöka få den utmärkelsen.

Originalartikeln