Gör dina egna cannagummies med Monica Lo

Monica Los kokbok innehåller hemrecept för en av USA:s mest populära ätbara produkter.

I takt med att cannabisindustrin fortsätter att utvecklas snabbt slutar många cannabisproffs med att välja att arbeta med den eftertraktade växten som en karriär på grund av den inverkan den har haft på deras hälsoresor. Detta stämmer för Monica Lo, som är en mångsidig kreativ chef, författare och cannabiskok, som kommer att släppa sin nya kokbok om cannabis, The Weed Gummies Cookbook: Recipes for Cannabis Candies, THC and CBD Edibles, and More den 30 augusti.

Lo experimenterade med cannabis i college, men hennes resa med den botaniska växten förändrades 2015, när hon drabbades av ett diskbråck i ryggraden under ett högintensivt bootcamp-träningspass. Lo speglar de många känslor från människor som arbetar för att behandla sin smärta och minns den utskrivna blandningen av opioider och paracetamol som ”förstörde” hennes mage och gjorde hennes situation ”så mycket värre”.

Annons
Aureum Heathcare

När hon var helt slut sa hon att hon provade en ätbar produkt som hon fick av sin rumskamrat och sov som en stock. Från och med den dagen visste hon att hon var tvungen att ta reda på hur hon skulle göra sina egna cannabisinblandade ätbara produkter.

”Eftersom vi bodde i ett strikt rökförbud måste jag vara diskret när det gäller den viftande doften av cannabis”, säger Lo. ”Detta innebar att jag var tvungen att utesluta Crockpot-metoden eller tillagning på spisen. På den tiden var jag kreativ chef för en startup som tillverkar sous vide och tänkte att jag skulle sätta våra maskiner på prov – och det fungerade!”

Sous vide, som betyder ”under vakuum” på franska, är en matlagningsmetod som innebär att man vakuumförseglar maten i en påse och sedan tillagar den till en exakt temperatur i ett vattenbad.

Med hjälp av denna process förseglar Lo cannabis och matolja i en lufttät påse och placerar den under vatten för att skapa infusioner. Genom att infusera oljan på det här sättet förhindrades förekomsten av den tydliga cannabislukten och Lo kunde använda den infunderade oljan som bas för att göra flera cannabisrätter på en gång.

Att skapa sina egna ätbara produkter gjorde det möjligt för Lo att hantera sin smärta och lansera sin blogg Sous Weed, där hon började dokumentera sina erfarenheter och samarbeta med andra i branschen, såsom odlare, cannabisentreprenörer, kockar och tillverkare av ätbara produkter.

När det gäller hennes kokboks fokus på sötsaker hänvisade Lo till pandemins inverkan på den medicinska och rekreativa konsumtionen av ätbara produkter. Nu mer än någonsin väljer konsumenterna ätbara produkter (i huvudsak gummis och godis) framför inhalerbar cannabis.

En rapport som tagits fram av dataanalysföretaget Headset visar att försäljningen av ätbara produkter har fortsatt att öka i popularitet, där gummibitar dominerar 2021 års marknad i Kalifornien, Colorado, Michigan, Nevada, Oregon och Washington State.

”Det är mycket mer kostnadseffektivt att göra egna infusioner och godbitar hemma, särskilt som apotekspriserna stiger”, säger Lo. ”Ätbara produkter är ett lågt inträdeshinder – alla äter, och vem älskar inte godis? Ätbara produkter från apotek har ofta konserveringsmedel för att förlänga hållbarheten. När du gör det själv kan du göra dina ätbara produkter utan de kommersiella konserveringsmedlen och även anpassa dosen till kroppens behov.”

Los förläggare stödde hennes kreativa vision fullt ut. Förutom att skriva boken har Lo själv designat den och fotograferat all matfotografering. Recepten bygger på klassiska, nostalgiska smaker, inklusive några inspirationer hämtade från hennes asiatisk-amerikanska arv.

”Jag var gravid när jag skrev på boken, och jag levererade manuskriptet samma vecka som jag födde min son”, säger Lo. ”Det var verkligen ett kärleksarbete.”

Lo inser att många konsumenter är intresserade av att lära sig mer om matlagning med cannabisinfusioner, men kanske känner sig skrämda. Hon påpekar att många recept i kokboken inte kräver någon speciell utrustning – och att hennes alkoholbaserade cannabistinkturer inte kräver någon matlagning alls.

”The Weed Gummies Cookbook är gjord för att vara tillgänglig för alla nivåer, och boken är upplagd efter olika typer av konfektioner. Gummies är överlägset lättast; hårda godis och brittles kräver mer övning för att bli perfekta”, säger hon.

Även om många kanske väljer att gå till närmaste apotek för att köpa ätbara saker, pekar Lo på de många fördelarna med att laga mat hemma, förutom att man sparar lite pengar. Nybörjare som lagar sina egna ätbara produkter hemma kan kontrollera sin dos och gå längre än de doseringsgränser som tillämpas på apoteken. Att laga mat hemma gör det också möjligt för människor att bli stamspecifika genom att använda sin favoritblomma i stället för att vara begränsade till vad apoteket har i lager, och alternativen öppnar sig enormt.

”Dessutom är det alltid trevligt att ge bort hemlagade cannabisgodis till speciella tillfällen och helgdagar”, säger Lo.

Att laga mat med cannabis innebär också att man måste ta hänsyn till andra saker, som barnsäkerhet och säkerhetsmärkning, men Lo täcker även detta i sin nya kokbok, med ett extra avsnitt för utbildningsresurser. Detta avsnitt uppmuntrar läsarna att handla ansvarsfullt och stödja BIPOC-cannabismärken och -organisationer.

”Jag tycker att det är så viktigt för oss att förstå cannabisens historia, inte bara ursprunget utan också hur färgade samhällen i USA har skadats oproportionerligt mycket av kriget mot drogerna”, säger Lo. ”Det finns alldeles för många människor som fortfarande sitter fängslade för icke-våldsamma cannabisbrott medan så många andra bygger upp enorma rikedomar på denna växt.”

Lo kommer också att donera en del av intäkterna från The Weed Gummies kokbok till Last Prisoner Project, en organisation som arbetar för att reformera straffrätten för cannabis.

Som en särskild godbit för High Times delade Lo kokbokens recept på ädelstensgummis, baserat på ett japanskt bergsgodis som kallas kohakutou.

”Det är en fantastisk godbit med ett krispigt yttre och ett gummiblandat centrum”, säger Lo. ”Du kan verkligen ha roligt och bli konstnärlig genom att virvla runt dina favoritfärger. När gummit är härdat kommer det att bilda en kristalliserad skorpa och se ut som en ädelsten.”

Originalartikeln

Författare