Rapparen Ice T får godkännande för en cannabisbutik i New Jersey

Rapparen som senare blev Tv-stjärna med bland andra serien Law & Order: LVU har nu fått okey att köra igång sin egen cannabisbutik. Något som länge varit på tapeten hos Ice.

Den legendariska rapparen och skådespelaren Ice T har fått godkännande från New Jersey för att driva ett cannabisapotek i samarbete med långvariga vännen och cannabisexperten Charis B, grundaren av det kaliforniska cannabisvarumärket The Medicine Woman, meddelade företaget på torsdagen. Det nya företaget godkändes nyligen av Jersey City Cannabis Control Board, som fastställer och tillämpar regler och bestämmelser för odling, testning och marknadsföring av cannabis i kommunen. Den nya The Medicine Woman-apoteket, som förväntas öppna senare i år, kommer att bestå av 5 000 kvadratmeter butiksutrymme med varor i begränsad upplaga och produkter från New Jerseys mest populära cannabismärken.

Tracy Lauren Marrow, mer känd som den Grammy Award-belönade rapparen Ice T, bor i Edgewater, New Jersey, ett samhälle som ligger cirka nio mil uppför Hudsonfloden från Jersey City. Som svart man som bor i delstaten är Ice T väl medveten om att svarta i New Jersey löper tre gånger större risk att bli arresterade för ett marijuanaförseelse än vita människor. I och med att Garden State skapar sin infrastruktur för rekreationsmarijuana, som legaliserades av lagstiftarna förra året, ger det nya möjligheter för färgade samhällen som har fått ta emot den hårdaste delen av cannabisförbudspolitiken.

Annons

”Jag har ägnat mitt liv och min karriär åt att ge tillbaka och bana väg för minoriteter. Som infödd i New Jersey är jag glad över den möjlighet som legaliseringen erbjuder vårt samhälle och jag ser fram emot att inleda en ny era för cannabis i staten”, säger Ice T i ett uttalande. ”Jag har samarbetat med min vän sedan över 25 år tillbaka, Charis B som är en auktoritet inom cannabis och grundare av The Medicine Woman för att säkerställa en premiumupplevelse för våra kunder och samhället.”

Charis B, alias Charis Burrett, är en före detta Playboy Playmate och grundare av The Medicine Woman, ett cannabisvarumärke med licens att verka på Kaliforniens konkurrensutsatta marknad för rekreationsmarijuana. När hennes varumärke nu är etablerat i Golden State har hon siktet inställt på att expandera varumärket till östkusten.

”The Medicine Woman startade som en ideell leveransservice i Kalifornien, att ge tillbaka till vårt samhälle har och kommer alltid att vara en prioritet för oss. Vi är passionerat engagerade i att ge tillgång till säkra, prisvärda och kvalitativa växtmedicinska läkemedel”, säger Burrett. ”Att samarbeta med Ice T för att ta The Medicine Woman till New Jersey är en meningsfull förlängning av vårt uppdrag, att tillhandahålla inget annat än det bästa.”

Burrett grundade varumärket 2015 tillsammans med sin make Luke Burrett. The Medicine Woman Jersey City har uttryckt ett åtagande att anställa från lokalsamhället och har samarbetat med flera lokala och nationella välgörenhetsorganisationer, bland annat The Last Prisoner Project, Jersey City Mural and Arts Program, Jersey City Employment and Training Program och Hudson County Community College. Det nya kontoret i Jersey City beräknas öppna hösten 2022 och tar för närvarande emot ansökningar om anställning för en rad olika tjänster.

”Det är super, super spännande för oss eftersom New Jersey ligger många år efter oss i Kalifornien när det gäller legalisering”, sade Charis Burrett i en intervju med High Times. ”Och det är spännande att ta det till en stat som verkligen är [motiverad] och ser fram emot tillväxten av cannabisindustrin i allmänhet i deras stat.”

”Och när det gäller New Jersey och det faktum att, du vet, Ice är en invånare, så Jersey City och delstaten New Jersey betyder så mycket för honom personligen”, tillade hon. ”Och han är en långvarig personlig vän till min man och mig. Det är uppenbart att synergieffekterna och allting kommer samman.”

Originalartikeln

Författare