Stockholm Medical Cannabis Conference

Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 5

Christian Engström presenterar ytterligare kandidater som vill legalisera cannabis, fortsatt inflöde av liberaler och centerpartister.

Veckans riksdagskandidater som vill legalisera cannabis hos Cannabiskrysset:

Hanna Wagenius (C) i Jämtlands läns valkrets

– Jag står fast vid den ståndpunkten att jag tror inte att det går att knäcka gängen i Sverige om vi inte gör något med den miljardmarknad som de just nu har monopol på, säger Hanna Wagenius.

Annons
Oleo Inhaler

Hon är tidigare ordförande för Centerns ungdomsförbund CUF. CUF vill avkriminalisera alla brukare och legalisera cannabis. Hanna Wagenius står på plats nummer 1. på Centerns riksdagslista i Jämtlands län.

Läs mer om Hanna Wagenius (C)

Gustav Malm (C) i Jönköpings läns valkrets

– Jag vill se en legalisering av cannabis samt en avkriminalisering personligt bruk av narkotika, säger Gustav Malm.

Han är distriktsordförande för Centerns ungdomsförbund CUF i Jönköpings län, och står på plats nummer 6. på Centerns riksdagslista i Jönköpings län.

Läs mer om Gustav Malm (C)

Hilda Glansholm (C) i Gotlands läns valkrets

– Jag vill legalisera cannabis för att jag ser problemet med att brukare inte vågar söka hjälp och för att de kriminella gängen inte ska kunna ha försäljning av cannabis som inkomstkälla, säger Hilda Glansholm.

Hon är tidigare distriktsordförande i Centerns ungdomsförbund CUF, och står på plats nummer 10. på Centerns riksdagslista i Gotlands län.

Läs mer om Hilda Glansholm (C)

Christoffer Karlsson (L) i Skåne läns södra valkrets

– Det är hög tid att legalisera cannabis. För människors frihet att göra egna val. För att knäcka den organiserade brottsligheten, och för att hejda den skenande narkotikadödligheten, säger Christoffer Karlsson.

Han är politisk sekreterare hos Liberalerna och tidigare vice ordförande för Liberalernas ungdomsförbund LUF. LUF vill avkriminalisera alla brukare och legalisera cannabis. Christoffer Karlsson står på plats nummer 6. på Liberalernas riksdagslista i Skåne läns södra valkrets.

Läs mer om Christoffer Karlsson (L)

Amir Jawad (L) i Skåne läns västra valkrets

– Jag vill legalisera cannabis för att det är nog bland det viktigaste verktyget för att komma åt gängkriminaliteten. Vi kan prata förebyggande åtgärder och repression i evigheter. Men om vi inte talar om inkomstkällorna så blundar vi för ett reellt problem. Slutligen, folk som brukar narkotika ska vårdas, inte straffas, därför är det en självklarhet att avkriminalisera eget bruk, säger Amir Jawad.

Han står på plats nummer 4. på Liberalernas riksdagslista i Skåne läns västra valkrets.

Läs mer om Amir Jawad (L)

Fler kandidater:

Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 1
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 2
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 3
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 4
Alla Cannabiskryssets riksdagskandidater (hittills) ordnade efter valkrets