Thailand lanserar sina första cannabiscaféer för fritidsbruk

Det var det första asiatiska landet som legaliserade medicinsk cannabis. Därefter avkriminaliserades cannabis helt och hållet. Nu har Thailand precis öppnat flera cannabiscaféer för att återuppta sin turistindustri.

Thailand öppnade flera lagliga cannabiscaféer i slutet av förra veckan efter att landet nyligen avkriminaliserat cannabis för vuxna.

Ett café, RG420, fick till och med uppmärksamhet av Reuters. Och detta café öppnade specifikt för att locka turister från hela världen.

Annons
Cannabis i Fokus T-shirt

”Européer, japaner, amerikaner – de letar efter thailändsk sativa”, säger Ong-ard Panyachatiraksa, ägare till RG420, till Reuters. ”Cannabis och turism passar ihop”.

Liksom alla turistdestinationer globalt tog Thailands industri en stor smäll under COVID-19-avstängningarna, och den har fortfarande inte helt återhämtat sig under pandemin, även när världen öppnar sig igen och försöker återgå till det normala.

Enligt Reuters tog Thailand emot nästan 40 miljoner turister före pandemin, eller hela 12 procent av landets BNP. Som jämförelse kan nämnas att hälso- och sjukvårdssektorn och sociala tjänster utgör 12 procent av USA:s BNP.

Under de första sex månaderna av 2022 tog Thailand emot endast ynka 2 miljoner 2022.

År 2019 blev Thailand den första asiatiska nationen att legalisera medicinsk cannabis. I år blev landet det första att även avkriminalisera cannabis i de flesta fall. Den thailändska regeringen är också Asiens första att skapa sin egen cannabissort, Issara-01.

Thailand har en lång historia av att vara en av världens ganjavänliga knutpunkter. Den ikoniska landrasstammen, en äkta sativa som är känd helt enkelt som ”Thai” eller ”Thai weed”, förändrade cannabisgenetiken i väst för alltid. Thailändarna anses också ha designat vad som i princip är en av världens första blunts, nämligen ”Thai stick”.

Thailands premiärminister slog till och med på en pipa med gräs under en direktsänd presskonferens. Tänk om Kanadas Justin Trudeau eller president Biden gjorde samma sak.

Även om Thailand är det senaste landet att ansluta sig till världens stora experiment med legalisering av gräs – tillsammans med länder som Uruguay, Kanada, Israel och, förhoppningsvis snart, USA – är vissa thailändska regeringstjänstemän oroliga för att slappa cannabislagar kommer att få negativa konsekvenser.

Om dessa konsekvenser inkluderar en återupplivad ekonomi, decentraliserad sjukvård och ett mindre belastat rättssystem, låter det som fantastiska konsekvenser för oss. Rädslan för Reefer Madness, som att legaliserat gräs skulle orsaka utbrett våld, psykisk ohälsa, drogberoende eller dödsfall i trafiken, har inte hållit måttet under vetenskaplig granskning.

Så om du känner dig lycklig över att resa under pandemin (ja, pandemin pågår fortfarande) och du har flera tusen dollar som brinner i fickan, varför inte åka till Thailand och hjälpa ett progressivt land?

Originalartikeln

Författare