Nej, legalisering leder inte till ökat bruk.

Arton stater och Washington, DC, har legaliserat cannabis för rekreationellt bruk.

Cannabis för rekreationellt bruk har blivit lagligt för många amerikaner, men trots tillgängligheten har marijuanaanvändning inte ökat, fann en studie som släpptes 27 September.

En artikel som publicerades i Journal of the American Medical Association fann att det inte fanns någon ökning av cannabisanvändningen bland allmänheten eller bland tidigare användare efter att deras stater legaliserade marijuana.

Annons
king-palm

Forskare undersökte cirka 830 000 amerikaner över 12 år om deras rapporterade cannabisanvändning, både före och efter att rekreationell marijuana legaliserades i deras närområde. Studien tittade på data mellan 2008 och 2017.

Washington och Colorado blev de första staterna som legaliserade rekreationell marijuana 2012, varefter marijuanaanvändningen såg en liten ökning bland latinamerikanska och den vita befolkningen, sa forskare.

Studien fann också att det inte fanns några förändringar i cannabisanvändning eller cannabisanvändningsstörning för individer mellan 12 och 20 år i de stater som legaliserade ämnet.

Från och med den 27 september har 18 stater och DC legaliserat rekreationell användning av marijuana för vuxna över 21. Bara i år har fyra stater, New York, New Mexico, Virginia och Connecticut, legaliserat ämnet.

Originalartikeln

Författare