Demo i öknen lyfter fram Cannabis Machine Trimmings senaste innovation

Triminators Hybrid Trimmer visade upp ett innovativt värde på högsta nivå för små och medelstora cannabisodlare och varumärken i och utanför öknen.

Årets upplaga av Marijuana Business Convention (MJBizCon) hade över 1 000 företag som visade upp sina erbjudanden för cannabisområdet. Många marknadssektorer var representerade, från bongs och rullande papper till CBD-märken och flera kompletterande produkter och tjänster.

En av, om inte den mest framträdande, sektorn som presenterades på golvet var maskiner för bearbetning av växter. Överflödet borde inte komma som en överraskning. Växten är viktig för den blomstrande industrin, där den globala odlingsmarknaden förväntas öka med 14,3 procent per år fram till 2027 och nå 358,8 miljarder dollar i försäljning det året.

Annons
smoketower 420

Medan vissa övermättade sektorer, som förpackningsindustrin, har sett företag som replikerar samma affärsmodell i hopp om att sticka ut enbart genom marknadsföring och varumärkesbyggande, erbjuder agroteknik en mängd olika värdeerbjudanden och möjliga lösningar. Företagen utmärker sig genom att rikta in sig på verksamheter av specifik storlek, från små varumärken till multinationella verksamheter, samt genom egen utrustning, processer och, i vissa fall, tidigare marknadserfarenhet.

Triminator var ett av de mer framträdande varumärkena inom agroteknik och bearbetning på MJBizCons utställningsgolv. Det NorCal-baserade företaget, som hade en större utställning än de flesta andra, visade några av sina produkter, inklusive torrtrimmer, buckers, fragmenterare och kolofoniumpressar. Det senaste tillskottet i sortimentet är hybridtrimmaren. Hybridens höjdpunkter är bland annat variabel hastighetsstyrning, exakt trimningsteknik, ett integrerat system för justering av lutningen och ett värde på högsta nivå för små och medelstora odlare och märken.

Anpassade inställningar gör det möjligt för producenterna att trimma olika blomtätheter, oavsett om det är våta, torra eller halvtorra blommor. Hastigheten är en lika viktig del av processen, och Triminator utpekar konkurrenterna genom att använda sig av fälttester för att visa att deras genomströmning i pund per timme är den bästa. Hybrid Triminator kan skryta med en enkel per timme matningshastighet på :

  • Våt (18 procent+): 40 pund
  • Halvtork (11-18 procent): 20 pund
  • Torr (9-11 procent): 15 pund

Genomströmningen mer än fördubblas när den kopplas till en tandemutrustning. På tal om fördubbling, till sitt pris, 10 900 dollar för förhandsbeställningar, hävdar Triminator att den fördubblar produktionen för den näst närmaste konkurrenten.

Under demonstrationen framhöll företaget Made in America många andra försäljningsargument, bland annat lätt att rengöra och montera komponenter tillverkade av rostfritt stål av livsmedelskvalitet, ett integrerat vakuum- och trimsepareringssystem och, överlag, ett mindre fotavtryck. Som en extra bonus fungerar Hybrid på standard 110V ström, vilket innebär att den kan användas i stort sett var som helst.

Hybrids egenutvecklade bladsystem var en annan central punkt, eftersom det är utformat för att se till att blomman tillbringar så lite tid som möjligt med att tumla. Det fabrikskalibrerade bladsystemet hävdar att det ger knivskarpa snitt varje gång. Ändå fick konferensdeltagarna bara se en liten del av utrustningens potential. Liksom de flesta andra märken på utställningsgolvet kunde Triminators fulla kapacitet bäst visas utanför anläggningen.

Triminator och moderbolaget Eteros Technologies anser sig vara ett av de tidigaste och mest långvariga teamen inom mekanisk trimning.

Triminators ödmjuka tillvägagångssätt för gemensam tillväxt från odlingsplats till odlingsplats började 2008 av Dana Mosman som ett sätt att hjälpa vänner på odlingsscenen i norra Kalifornien som ville maskinellt trimma sin förstklassiga gräsyta. Efter att ha visat sig vara framgångsrika började teamet replikera framgången i andra odlingsregioner. Med tiden fick tillvägagångssättet eld i baken och Triminator lanserades officiellt 2011.

Nu är Triminator en fullfjädrad marknadsnärvaro med anläggningar i flera amerikanska delstater och Kanada, och drivs under Eteros-varumärket tillsammans med Mobius. Triminators team består av experter från den gamla cannabismarknaden och andra branscher, bland annat livsmedelsbearbetning och maskinteknik. Mosman berättade för High Times att kombinationen av expertis från den gamla marknaden och externa sektorer bidrar till innovationer som Hybrid. Med lösningar internt har teamet också kunnat påskynda forskning och utveckling (FoU). Med hjälp av vad de ansåg vara ett företags tekniska trickle-down-effekt gick Hybrid från idé till utveckling på ungefär sex månader.

Medan företaget har vuxit fortsätter Mosman och Triminator-teamet att följa samma företagsetik som de började med i norra Kalifornien. Andan i det oberoende, familjeägda varumärket verkar förbli intakt, och fokus ligger fortfarande helt och hållet på att stödja odlare av nästan alla storlekar, oavsett om de är inomhus eller utomhus.

En dag innan Luxemburg legaliserade cannabisanvändning och -odling noterade Mosman och utvecklare sin entusiasm över den utvecklande industrin och dess pågående legalisering. Med många långtidsanställda i teamet med på resan är de ivriga att se vad som kommer härnäst när det gäller legalisering av hasch i Amerika och deras inverkan på jordbrukssektorn.

Originalartikeln

Författare