Den globala cannabismarknaden kommer att vara värd 102,2 miljarder dollar år 2030, enligt en rapport.

Försäljningen av gräs kommer att öka kraftigt inom mindre än ett decennium.

I hela världen kommer cannabis att generera över 100 miljarder dollar år 2030.

Enligt en ny rapport från marknadsanalysföretaget Grandview Research kommer den globala cannabisförsäljningen att nå 102,2 miljarder dollar i början av nästa årtionde. Och de viktigaste drivkrafterna för försäljningstillväxten kommer att vara en kombination av liberala regeringsreformer och medicinska tillämpningar. År 2021 kommer medicinsk cannabisanvändning faktiskt att stå för hela 80 procent av den globala marknadens andel.

Annons
Cannabis i Fokus YouTube

”Patienterna väljer marijuanaderivat i stället för de receptbelagda läkemedel som tidigare användes”, står det i rapporten. Nya studier visar att legalisering av cannabis är starkt korrelerad med lägre användning av beroendeframkallande opioidvärktabletter, särskilt i amerikanska delstater med slappa marijuanalagar.

En annan marknadsrapport, som släpptes förra veckan av ett separat marknadsundersökningsföretag, uppskattade att marknaden för cannabisextrakt skulle nå 32,5 miljarder dollar år 2030.

Återigen skulle de flesta av dessa extraktioner vara avsedda för medicinska tillämpningar, t.ex. för tinkturer eller läkemedel. Grandview uppskattade att segmentet oljor och tinkturer kommer att dominera 50 % av världens gräsmarknad.

Men när världen vaknar upp till laglig gräs kommer marknaden för rekreation, eller användning av gräs för vuxna, att bli det snabbast växande segmentet.

Flera amerikanska delstater började sälja cannabis för vuxna i år, och hittills har alla dessa delstater sålt gräs för tiotals miljoner dollar.

För närvarande beräknas den globala cannabismarknaden vara värd omkring 13,2 miljarder dollar.

Originalartikeln

Författare