Det är något med Mary Pryor

Cannabisindustrin behöver människor som Mary Pryor, expert på social jämlikhet.

Och med människor menar jag människor som säger ”Gör mer; gör det bättre och gör det nu. ” Människor som kommer påminna dig om att en ekonomisk struktur som lägger miljarder med dollar i fickorna på dom stora cannabisföretagen aldrig hade varit en möjlighet utan alla de mörkhyade individer som offrades i det så kallade ”Kriget mot droger”. Och mer än något annat behöver vi att människor som Mary Pryor inte bli stämplade som ondskefulla för den roll de spelar.

Vem är Mary Pryor?

Annons
Rulla md Otto T-shirt

Yrkesmässigt sett är Mary Pryor medgrundare av CannaClusive, ett kollektiv som syftar till att öka mångfalden, jämlikheten och inklusiviteten i cannabisindustrin; Cannabis For Black Lives (CfBL), en organisation som gör det enkelt för cannabisföretag att efterfölja sina löften om mångfald, jämnlikhet och inklusivitet; Fit For Us, ett företag som syftar till att förbättra hälsa och välbefinnande hos minoriteter i en värld som vill att vi alla ska dö av diabetes; Breaking Bread NYC, en ideell organisation som syftar till att mata hemlösa i en värld som agerar som att de mindre lyckligt lottade är inte ens människor; och Chief Marketing Officer för TONIC CBD.

Personligen är hon så mycket mer.

Mary Pryor uppfostrades av sin mormor när hennes mamma hanterade multipel skleros och hennes pappa kämpade med narkotikamissbruk.

Hon växte upp och ville bli advokat, sedan ingenjör. Som barn var hon väldigt introvert, en som bara brydde sig om kritor och färger. Till åttonde klass, då Mary var tvungen att försvara sig mot en mobbare som kallade henne n-ordet.

När hon tänker tillbaka på upplevelsen säger Mary,

”Jag fick en blackout och hamnade i slagsmål med henne. Den privata skolan jag gick på ignorerade mina klagomål över mobbningen, [så] hela min familj drog dit och hotade att stämma skolan. Jag sköt i höjden till att bli en av de mest populära tjejerna i skolan efter det.”

Hon har försvarat sig mot mobbare sedan dess. I dagsläget är det dock inte en privat skola i Michigan hon försvarar sig mot, utan cannabis-konglomerat, chefer och ibland även andra jämställdhets-förespråkare.

När en rakryggad person som Mary kliver in i ett rum kan egon ömma och ångesten kan skjuta i taket. Men vid det här laget vet hon varför. Det beror på att Mary inte är rädd för att kräva att cannabisindustrin rättar till sina fel.

Bränslet bakom Pryors eld

Mary har Detroit in i benmärgen. Hon säger det som det är och lever i sanning. Hon är givmild, gemenskapsinriktad och storhjärtad. Hon är också väldigt begåvad på att läsa människors sinnestillstånd. Under 2015, efter att ha kommit in i utrymmet för att hitta medicin, förvånades Mary över att se hur den lagliga cannabisindustrin dominerades av vita män och tvivelaktiga produkter.

Hennes observationer och hennes vilja att uttala sig inom cannabisindustrin blommade därifrån. Sedan hon grundade CannaClusive under 2017 tillsammans med Tonya Flash och Charlese Antoinette har Mary Pryor blivit en framträdande röst för jämställdhet inom cannabis. Hon har varit med i USA Today, Essence Magazine, och har till och med blivit rådgivare för The Parent Company, som äger Jay-Z’s strain Monogram.

Luke Anderson, medgrundare av CANN och en av grundarna i Cannabis For Black Lives, förklarar hur det är att arbeta med någon med Marys självförtroende.

”Folk tycker att hon är läskig; Jag var en av dem. Hon har en knivskarp bullshit-radar, och för någon som just lärt sig om mångfald och inkludering inom cannabisindustrin kan det vara väldigt skrämmande. Hon kommer peka ut dina felanden, men hon kommer också att hjälpa dig inte repetera dom.”

Att bli känd var däremot aldrig målet för Mary. Säker tillgång till medicinen som hjälper henne att hantera smärta och inflammation från Crohns sjukdom var målet.

”Jag är investerad i det här för att förbättra mitt liv, och jag är väldigt specifik med vad jag konsumerar och vem jag får det ifrån. Det är en av anledningarna till att jag arbetar med TONIC. Jag har varit på gården, jag vet att [ägaren Brittany Carbone] gör ett bra jobb. Jag vet att hon bryr sig om integriteten i det vi gör.”

Att hitta medlen som behövs

Marys passion och vision för säkra, minoritetsägda utrymmen, produkter och företag inom cannabisindustrin är en del av anledningen till att CannaClusive-teamet skapade InclusiveBase, en databas full av minoritetsägda företag inom industrin. Något som har gjort det enklare än någonsin att hitta dessa företag och stödja dom.

”Svart inflytande på cannabis är oförnekligt. Samma sak för inflytandet urinvånare har haft, samma sak för Latinx. Samma sak för mina asiatiska bröder och systrar och mina indiska bröder och systrar”, säger Mary.

CannaClusive har också lanserat The Accountability List för att hålla människor ansvariga för enbart performativa uttalanden om social förändring. I framtiden siktar organisationen på att sprida sig till fler regionala utrymmen med rikstäckande samarbetspartners. Målet är att ha olika representanter i varje stat, eftersom staterna fortsätter att legalisera cannabis en efter en, så att kampen om jämställdhet kan föras på alla fronter, och de behöver stöd för det också.

”När det kommer till kritan är jämlikhet småpotatis, den stora potatisen är möjligheterna att etablera sig inom industrin och tillgängligheten av kapital för minoriteter.”

Läs ursprungsartikeln här

Författare