Förespråkare vill veta hur intäkterna från cannabis används

Vid ett möte i State House påminner förespråkare lagstiftarna om sina löften att återinvestera i de hårdast drabbade samhällena

I Trenton på onsdagen krävde förespråkare rättvisa för dem som drabbats hårdast av kriget mot drogerna. I takt med att delstatens fritidscannabisindustri tar fart påminner förespråkare för en reform av narkotikapolitiken lagstiftarna om löftena om att återinvestera skatteintäkterna från legaliserad försäljning av fritidsmarijuana i samhällen där antalet arresteringar med anknytning till marijuana har varit högst.

Enligt delstatens lag ska 70 procent av den skatt som samlas in från försäljning av marijuana för fritidsbruk gå till de samhällen som drabbas hårdast av marijuanarelaterade gripanden. I Trenton samlades förespråkarna för öppenhet när New Jersey börjar samla in dessa intäkter. ”Verkligheten är att när de kom in i våra samhällen för kriget mot drogerna tog de inte 60 procent från våra fäder, far- och morfäder och farbröder, de tog 100 procent. Så vi kräver 100 procent återinvestering i vårt samhälle”, sade Solomon Middleton-Williams från Newark Community Street Team.

Annons
stoner-merch

Författare