Försäljningen av cannabis i New Mexico uppgick till 40 miljoner dollar i juli

New Mexicos cannabisåterförsäljare fick in mer än 40 miljoner dollar i reglerad cannabisförsäljning i juli, vilket är ett nytt rekord för delstaten sedan den licensierade försäljningen av cannabis för rekreationsbruk inleddes i april.

Statliga tjänstemän i New Mexico meddelade i veckan att försäljningen av reglerad cannabis översteg 40 miljoner dollar i juli, vilket är ett nytt rekord sedan den lagliga försäljningen av rekreationspark började i delstaten tidigare i år. Cannabis Control Division of the Regulation and Licensing Department noterade att siffran överträffar de månatliga inköp av reglerad cannabis som registrerats varje månad sedan april, då den licensierade försäljningen av rekreationsgräs inleddes i delstaten.

Under juli månad rapporterade licensierade återförsäljare i hela New Mexico mer än 40 miljoner dollar i cannabisförsäljning, där enbart försäljningen av cannabis för vuxenbruk uppgick till 23 miljoner dollar. Cannabisförsäljningen uppgick till mer än 39 miljoner dollar i april, den första månaden av legaliserad fritidsförsäljning och delstatens tidigare rekord, där försäljningen av cannabis för vuxenbruk i april uppgick till drygt 22 miljoner dollar. New Mexicos guvernör Michelle Lujan Grisham sade att siffrorna visar att en stark marknad för reglerad rekreationsmarijuana håller på att skapas i delstaten.

Annons
Bang & Olufsen

”Dessa siffror visar att den imponerande försäljningen som genererades under den första månaden av legaliserad försäljning av cannabis för rekreationsbruk inte var någon tillfällighet – och detta är bara början”, sade Lujan Grisham på torsdagen i ett uttalande från guvernörens kansli. ”Vi har etablerat en ny industri som redan genererar miljontals dollar i lokala och statliga intäkter och som kommer att fortsätta att generera ytterligare miljontals dollar i ekonomisk aktivitet över hela delstaten, vilket skapar tusentals jobb för New Mexicaner i både små och stora samhällen.”

Statliga tjänstemän noterade att den starkaste försäljningen av cannabis rapporterades i New Mexicos mest befolkade områden, inklusive Albuquerque, Santa Fe, Las Cruces, Hobbs och Rio Rancho. Albuquerque hade den högsta cannabisförsäljningen i delstaten, med kombinerade inköp av cannabis för vuxenbruk och medicinsk marijuana på över 14 miljoner dollar i juli. Santa Fe kom därefter med knappt 3,5 miljoner dollar i kombinerad försäljning förra månaden. Sunland och Hobbs, två städer på gränsen till Texas, där hasch för rekreation fortfarande är olagligt, noterade vardera mer än 1 miljon dollar i försäljning av cannabis för vuxna.

Nya cannabisprodukter hjälper till att driva försäljningen
Rusty Poe, chef för Sol Cannabis i Las Cruces, berättade för lokala medier att försäljningen i hans butik fortsätter att öka.

”Försäljningen har faktiskt ökat stadigt för oss, ju fler produkter vi tar in desto mer försäljning har vi”, säger Poe och påpekar att nya produkter på apoteksmenyn, inklusive cannabisinblandade drycker och ätbara livsmedel, har bidragit till att öka försäljningen.

New Mexico Cannabis Chamber of Commerce Executive Director Ben Lewinger sade att delstatens försäljningssiffror för cannabis är en seger för New Mexico och dess växande industri.

”Jag kunde inte vara stoltare över min hemstat”, sade Lewinger. ”Cannabis Regulation Act presenterade vad som kändes som en omöjlig tidsplan för att starta en helt ny cannabisindustri för vuxna, men här är vi nu – fyra månader efter att ha infört laglig cannabis för personer över 21 år och vi har en rekordförsäljning, inte bara för vuxna utan också för vårt omhuldade medicinska cannabisprogram. …Det bästa av allt är att ingen stad eller län äger denna framgång – industrin kommer att fortsätta att växa i hela staten.”

Sedan den reglerade försäljningen av cannabis för vuxna började i april har apoteken dragit in mer än 88 miljoner dollar i försäljning av hasch för rekreationsbruk. Cannabis Control Division släpper försäljningssiffror varje månad, med uppgifter som görs tillgängliga i början av varje månad för föregående månad.

New Mexicos ökande försäljning av cannabis för vuxna är en välsignelse för såväl de offentliga kassorna som för delstatens cannabisindustri. Charlie Moore, talesman för New Mexicos skattemyndighet, sade att cannabisskatteåterbäringarna uppgick till närmare 2,5 miljoner dollar i juni. Skattebeloppet som genererades av försäljningen av cannabis i juli kommer att offentliggöras av myndigheten i slutet av augusti.

Originalartikeln

Författare