Hedra arvet från Michiganadvokaten Zahra Abbas

Cannabisbranschen i Michigan har nyligen förlorat en stor förespråkare bland sina medlemmar.

Cannabissamhället lider stora förluster i samband med att dess medlemmar avlider, men i dag är det med stor sorg som vi rapporterar om dödsfallet av Zahra Abbas, cannabisförespråkare och politisk aktivist från Michigan, som blev 35 år gammal.

Cannabis Caucus of the Michigan Democratic Party för vilken hon var ordförande meddelade hennes bortgång den 28 juli. ”Utan Zahra skulle Cannabis Caucus inte vara vad det är idag och världen är en ensammare plats utan hennes närvaro”, skrev Caucus på nätet. ”Våra djupaste kondoleanser till hennes familj och vänner. Vi vet att hon berörde många över hela denna fantastiska stat och bortom den.”

Annons
Movs

Abbas var en framstående person som förespråkade cannabis som patient själv och försökte sprida information om cannabis och dess medicinska fördelar. ”Zahra var dedikerad till att lära världen om hälsofördelarna med cannabis och hjälpa till att leda den progressiva rörelsens åtgärder för att avhjälpa de katastrofala konsekvenserna av kriget mot drogerna”, fortsätter inlägget. ”Zahra svek ofta vårt sjukvårdssystem och cannabisförbudet som ibland nekade henne den enda medicin som kunde få hennes anfall under kontroll.”

Detroits Metro Times rapporterade om Zahras bortgång och beskrev en intervju de gjorde med henne 2017. Vid den tidpunkten led hon av dagliga anfall som inte kunde lösas genom hjärnkirurgi eller receptbelagda läkemedel – men cannabis var en spelförändring för henne.

”Så fort jag började med det slutade mina anfall inom några dagar”, berättade Abbas för Metro Times 2017. ”Innan jag började undersöka det för epilepsi var jag mycket emot marijuana eftersom det fanns så mycket felaktig information kring det. Det kom till valet mellan att använda det och att genomgå ytterligare en hjärnoperation för att kontrollera mina anfall. … Att vända sig till cannabis var liksom min sista utväg.”

Hon anmälde sig frivilligt för att samla in namnunderskrifter för den legaliseringsomröstning som dök upp inför väljarna 2018, i hopp om att andra skulle kunna använda cannabis precis som hon gjorde. ”Jag gör det här för att jag tycker att fler människor borde ha tillgång till cannabis eftersom det hjälper alla människor”, säger hon till Metro Times. ”Det borde vara allas rätt att använda det”, tillade hon.

Men hennes resa in i cannabisindustrin hade bara börjat. Hennes förespråkande växte och hon blev senare vice ordförande och senare ordförande för Cannabis Caucus och även vice ordförande för Detroitavdelningen av Motor City NORML. Hon hade en avgörande roll när det gällde att omvandla straffet för Michael Thompson, en man som dömts för cannabisbrott och som hade överlevt 60 år i fängelse.

Den andra förespråkaren Jamie Lowell berättade för Metro Times att Abbas vid ett tillfälle var tvungen att sluta med cannabis för att klara ett drogtest inför ett nytt jobb, men att hennes anfall återkom. ”Hon fick snart ett stort anfall och lovade att inte sluta igen för någonting”, sade Lowell. ”Efter att ha återupptagit var hon återigen anfallsfri. Detta var hennes kraftfulla och fantastiska vittnesmål.”

Talare vid ett möte med senator Bernie Sanders, som hölls i Pontiac, Michigan den 29 juli, tog en stund för att hedra Abbas minne. Representant Rashida Tlaib kallade Abbas för ”en otrolig krigare”. ”Hennes hjärta var fullt av kärlek till samhället, och det fanns inte en sak som hon inte tog sig an … till 100 procent”, sade Tlaib. ”Hon var en av våra största förespråkare för hälsovård och tillgång till alternativa metoder, inklusive cannabis … och hon gav aldrig upp kampen. Hon kommer att vara mycket saknad. Jag vet att hon är med oss i dag.”

Närvarande var också dr Abdul El-Sayeda som tidigare kandiderade till Michigan guvernör 2018, vars tal om Abbas osjälviska hängivenhet till saken. ”Hon tog sin smärta och använde den för att föra människor samman, för att kämpa för alla de saker som hon själv förnekades, och erkände att det kunde ha varit någon annan”, sade El-Sayeda. ”Hon tog den smärtan och bestämde sig för att göra världen så mycket bättre.”

”Zahra hade inte särskilt mycket tid, men Zahra satsade hela sig själv på den tid hon hade”, tillade han.

Originalartikeln

Författare