Kvinnliga företagare vill expandera till cannabisbolag

När New York förbereder sig för att börja utfärda licenser för lagliga marijuanaaffärer har man lovat att prioritera kvinnliga- och minoritetsföretagare.

Nhi Kha har en mycket personlig koppling till cannabis.

”Jag såg verkligen min far gå igenom cancer och såg hur cannabis hade en verkligt positiv inverkan på honom men hur otillgängligt det var”, säger hon till News10NBC.

Annons
Wrapzone

Det var därför hon öppnade Sativa Remedy 2018. Hon har sålt CBD-produkter men hennes avsikt har alltid varit att expandera till THC.

”Vad jag hoppas kunna göra är att fortsätta erbjuda säker, potent och prisvärd tillgång till denna gudagivna växt”, tillade Kha.

För att kunna göra det hoppas hon på att få en licens från staten New York så snart som möjligt.

”För mig själv som ett minoritetsföretag som ägs av kvinnor skulle det vara fantastiskt att få möjlighet att komma in i cannabisindustrin tidigt”, sade hon.

Shaina St John arbetar för närvarande på en lokal medicinsk marijuanaaffär.

”När det blir lagligt för rekreation skulle jag vilja utbilda samhället, mitt samhälle, färgade människor”, berättade hon för News10NBC, ”för att komma till mig på apoteket måste du ha ett kort, en licens och en certifiering för att komma in, hur är det med resten av samhället som inte har råd att gå till en läkare just nu men de vet att de har ont och behöver hjälp så jag skulle vilja överbrygga klyftan”.

För att göra det startade St John nyligen en podcast om ”Women in Cannabis”. Hon planerar också att ta sitt förespråkande till gatorna.

”Jag tänkte på kyrkorna, jag vill bokstavligen prata in i samhället, jag har faktiskt precis fått kontakt med en frisör, jag ska gå in i hans frisörsalong och efter att han klippt håret vill jag erbjuda konsultationer till mitt samhälle, så jag kommer bokstavligen att vara en soldat som marscherar där ute”, säger hon.

Både Kha och St John försöker se till att de som har drabbats hårdast av kriminaliseringen av marijuana kan gå in på den lagliga marknaden om de så önskar och att de som vill köpa produkterna lagligt har lätt att göra det.

Originalartikeln

Författare