Staten är långsam med att korrigera rapporten om cannabis spetsad med Fentanyl

Överdrevs de statliga ledarnas rädsla för att cannabis skulle innehålla en dödlig opioid? En rad incidenter förra året ledde till att Connecticut meddelade att de hade de första laboratoriebekräftade fallen av cannabis med fentanyl i vår delstat, och möjligen i hela landet. De kanske vill dra tillbaka det lite.

I höstas meddelade det statliga folkhälsodepartementet att man trodde att den dödliga opioiden var kopplad till 39 överdoser i Connecticut, där människor måste återupplivas med naloxon, även känt som Narcan.

De personer som behandlades hävdade att de bara använde cannabis, och statens laboratorietekniker var oroliga för ett mönster.

Annons
Wrapzone

Michael Rickenbach, biträdande chef för kemisk analys vid det statliga laboratoriet, sade hösten 2021: ”Att upptäcka fentanyl var ingen stor överraskning för oss, det var bara sättet på vilket det hittades … det hittades spetsat på marijuana”.

Detta föranledde statliga riktlinjer om att cannabisanvändare bör gå till säkrare, statligt reglerade apotek i stället för till den svarta marknaden.

Sedan grävde det federala programmet High Intensity Drug Trafficking Areas, känt som HIDTA, djupare.

”Det var ganska svårt att fastställa om de här personerna faktiskt fick en överdos av att bara röka marijuana eller inte”, säger Robert Lawlor Jr. som är narkotikaspecialist för HIDTA:s New England-distrikt.

HIDTA fann att polisen fick ett cannabisprov från en överdoseringsplats i Plymouth som testades positivt för fentanyl … men det var det enda cannabisprovet som var positivt för fentanyl under fem månader av inlämningar.

HIDTA och andra fastställde att det partiet cannabis inte avsiktligt var spetsat med fentanyl, utan innehöll en liten mängd på grund av dålig kvalitetskontroll från återförsäljarens sida.

”De använder samma utrustning för att packa upp sin marijuana som sin fentanyl, vilket kan orsaka korskontaminering”, sade Lawlor.

Dessutom visade det sig att 30 av de 39 överdoserna faktiskt involverade personer med en historia av opioidanvändning.

HIDTA varnade ändå: ”Även om detta kan vara isolerat kan det mycket lätt hända, det kan mycket lätt ha hänt tidigare och det kan mycket lätt hända igen”.

CT DPH upprepade vad HIDTA sa och vägrade ge NBC Connecticut Investigates en intervju, men sa till Hearst Connecticut Media att kontamineringen troligen orsakades av att återförsäljaren ”…misslyckades med att rengöra sina instrument innan hanteringen av marijuana och korsförgiftade den med fentanyl”.

”Allt som köps från gatan, inklusive cannabis, har potential att innehålla andra ämnen, ett av dem är fentanyl”, berättade de för Hearst Connecticut Media.

Användare av medicinsk cannabis i Connecticut som Lou Rinaldi sade att delstatens misslyckande med att ändra sin varning för fentanylhaltig cannabis lika högljutt som den meddelade det har skapat oro hos de statliga myndigheter som övervakar cannabis.

”Förtroendet urholkas, eller hur? Förtroendet för staten, för DPH och DCP (Department of Consumer Protection), börjar urholkas ytterligare”, sade Lou Rinaldi.

En annan tvistefråga enligt Rinaldi är ett nyligen fattat beslut i staten om att tillåta högre jäst- och mögelhalter i cannabis som säljs här jämfört med vissa andra stater.

Originalartikeln

Författare