Tidigare NHL-mästaren Darren McCarty utforskar Cannabis NFT Marketplace med NFTrogs

Den före detta professionella hockeyspelaren Darren McCarty är med i NFT-spelet och var den första att köpa en från den berömda cannabiskonstnären TROG.

Darren McCarty, före detta Detroit Red Wing och NHL-stjärna, har börjat engagera sig i NFTs, som är på frammarsch i cannabisbranschen. Kanske av nyfikenhet köpte den före detta supportern nyligen en NFT från den australiensiska konstnären TROG, ”din favoritkonstnär inom cannabiskulturen”, som lanserar NFTrogs med McCarty som en av de första köparna.

Den första NFT-utgåvan lanserades offentligt den 10 januari på Ethereum ERC-20-plattformen, med avsikt att expandera till andra kedjor som Binance Chain och andra inom en snar framtid. Ethereum (CRYPTO:ETH) blockkedja och dess token Ether – den näst mest värdefulla kryptovalutan – släpar efter endast Bitcoin i värde.

Annons
Movs

Teamet håller för närvarande på att prägla och erbjuda NFTrogs på OpenSea. Så för nybörjare som inte har ett OpenSea-konto skulle det vara ett bra tillfälle att gå och registrera sig, och de måste också välja en plånbok.

TROGs karaktärer påminner om hans omfattande arbete med att rita affischer för cannabisevenemang. Du kanske känner igen hans trippiga karaktärer från hans Killer Weed Coloring Book eller Deadlines, en samlingsbok med hans oändliga portfölj av affischer för cannabisevenemang. Han är stolt över att kunna presentera en av fyra NFT-droppar som utgör de första 100 karaktärerna. Den första omgången blev offentlig och till försäljning den 10 januari. Karaktärerna är individuella NFT:er av TROG, men han bygger digitala kontrakt så att varje NFT har sin egen extra bonus.

Under tiden har McCarty varit upptagen inom cannabisindustrin – han lanserade cannabisblommor och hampaprodukter under The Darren McCarty Brand i samarbete med Pincanna för ungefär två år sedan, och han presenterade också nyligen sin kollektion av THC, CBD + CBN-gummies.

McCarty köpte NFT TROG #25, en av de tidigaste karaktärerna som fanns tillgängliga på en NFT. ”Fyrfaldig Stanley Cup-mästare Darren McCarty här”, berättade den före detta forceraren för High Times i ett videomeddelande. ”NFT:er och allt det här – jag har precis börjat lära mig om det. Men allt jag hörde var […] ’TROG.’ Ögonkulorna, mannen! Jag är med! TROG NFTs. Det borde du också vara.”

Om du inte förstår NFT är du inte ensam. NFT – eller non-fungible tokens – är en vanlig del av Ethereum-blockkedjan. Ethereum är en kryptovaluta, som Bitcoin eller Dogecoin, men dess blockkedja stöder också dessa NFTs. ”Non-fungible” betyder mer eller mindre att den är unik och inte kan ersättas med något annat. De existerar endast online, ibland som JPEG, men har ett verkligt värde.

Vad är en NFT?

Personer som börjar med NFT:er hoppas på att se sina pengar växa. ”Låt oss säga att du får NFT TROG #26”, berättade TROG för High Times. ”Du köper den NFT:n, den ligger i din digitala plånbok och om tre dagar får du ett meddelande från oss med en QR-kod. Du skannar den QR-koden för att få ditt avslöjande.”

Systemet gör det möjligt för pengar att växa. ”Eller så faller ett frö ut ur din NFT, det fröet dyker upp i din digitala plånbok”, sade TROG. ”På fem dagar spirar det … på ytterligare fem dagar förvandlas det till en liten planta, och på två veckor förvandlas plantan till en större planta. Sedan om 30 dagar börjar påsar med knoppar dyka upp i din digitala plånbok. Dessa påsar med knoppar är faktiska nya NFT:er som har kontrakt knutna till sig – du kan sälja dessa knoppar som en NFT-försäljning om du vill, eller så kan du behålla dem.”

Varje NFTrogs är också nyckeln till att låsa upp en canvas-serie med 10 konstverk – om du äger NFT:n ger den innehavaren chansen att köpa canvas nummer ett i den serien.

”Du kan få en QR-kod – och när den scannas kan den skicka en bild på din karaktär med en trasig bong och en kod att lösa in. Du kontaktar oss direkt och vi löser in din kod och skickar den personen en ny TROG GLASS-bong. Eller så får du ett meddelande om att din slipmaskin är trasig och att du måste lösa in koden för att få en ny slipmaskin osv.”

TROG GLASS har vackra glasföremål – bägare, bongs och mer – med TROG:s tecknade figurer.

TROG sa att han kan komma att släppa ut konstverk för samlare som innehåller fribiljetter till cannabisevenemang eller festivaler som han är involverad i, för innehavare av NFTrogs.

Originalartikeln

Författare