Tillslag mot ”poolleksaker” i Detroit

Tulltjänstemän i Detroit beslagtar ett ton marijuana som betecknas som ”poolleksaker”.De här är inte vanliga poolleksaker.

Tulltjänstemän i Michigan upptäckte den 11 maj hela 2 175 pund marijuana i en försändelse som kallades ”poolleksaker”, enligt ett pressmeddelande från US Customs and Border Protection (CBP).

Den olagliga försändelsen upptäcktes först vid en röntgenskanning av en inkommande traktorsläpvagn vid Fort Street Cargo Facility i Detroit. I dokumenten för försändelsen angavs att det var ”en försändelse med poolleksaker av skum”, säger Kris Grogan, avdelningschef för norra/kustregionerna vid CBP Public Affairs, till CNN. Traktortrailern var på väg till Ontario i Kanada, tillade Grogan.

Annons
Magazinearkiv

När poliser och ett K-9-team undersökte vidare upptäckte de att det inte fanns några poolleksaker i lådorna – bara över ett ton marijuana och förpackningsjordnötter.
”Detta beslag understryker CBP:s långvariga engagemang för gränssäkerhetsuppdraget”, säger hamndirektör Devin Chamberlain i pressmeddelandet. ”Männen och kvinnorna vid CBP fortsätter att arbeta flitigt för att hålla vår nation och våra samhällen säkra.”

CBP beslagtog 150 000kg marijuana under 2021, enligt myndigheten.

Originalartikeln

Författare