Vaccinbokningar ökar efter att Quebec kräver vaccin för att köpa cannabis och alkohol

Förra veckan skrev vi om att Quebec skulle börja kräva vaccinpass för att få köpa cannabis och alkohol, gissa vad som ökade? jodå, vaccinbokningarna.

Hälsovårdstjänstemän i en kanadensisk provins har hittat ett sätt att vaccinera människor mot COVID-19.

I torsdags meddelade hälsovårdsmyndigheterna i Quebec att de som vill köpa alkohol eller cannabis i statliga butiker måste vaccineras.

Annons
Shy Aviation

I pressmeddelandet står det att invånarna måste visa upp ett vaccinpass för att komma in i Société des alcools du Québec och Société québécoise du cannabisbutiker från och med den 18 januari.

Nyheten om det nya kravet kommer efter att provinsen har sett en ökning av COVID-19-fall.

”Vi är medvetna om att alla de uppoffringar som krävs av quebecker inte är lätta, men de är nödvändiga, och jag tackar befolkningen för deras samarbete”, säger Christian Dubé, minister för hälsa och sociala tjänster, i pressmeddelandet. ”Vi måste göra allt för att begränsa konsekvenserna för vår personal och vårt mycket bräckliga hälso- och sjukvårdssystem. Vi måste därför minska antalet fall och begränsa sjukhusvistelserna så mycket som möjligt. Jag räknar med att ni alla ska vara ytterst vaksamma under de närmaste veckorna och skydda er med boosterdosen så snart den blir tillgänglig. ”

I fredags retweetade Dubé en artikel i La Presse genom att lägga till att vaccinbeställningarna för den första dosen har fyrdubblats, från 1 500 per dag till 6 000.

Originalartikeln

Författare