Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 6

Av nästa 4 kandidater som Christian Engström presenterar så är det 3 stycken från Centerpartiet och en Liberal.

Det är frustrerande att inget av riksdagspartierna vågar prata om kopplingen mellan narkotikapolitiken och gängvåldet, och att vi låter de kriminella behålla sitt lönsamma monopol på att sälja cannabis.

Men det finns bra politiker, som vill legalisera cannabis och ta upp en seriös diskussion om vår havererade narkotikapolitik. Cannabiskrysset har nöjet att presentera ytterligare fyra sådana bra politiker, som du kan personkryssa i riksdagsvalet:

Annons
Movs

Algot Thorin (C) i Hallands läns valkrets

– Det är helt uppenbart att förbudspolitiken inte fungerar. Om vi vill ha en fungerande missbruksvård och mindre resurser till de kriminella gängen är det självklart att vi måste få en ny narkotikapolitik på plats, säger Algot Thorin.

Han är tidigare vice förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund och var en av de drivande bakom att förbundet 2013 tog ställning för en legalisering av cannabis, en åsikt han står bakom än idag. Algot Thorin står på plats nummer 3. på Centerns riksdagslista i Hallands läns valkrets.

Läs mer om Algot Thorin (C)

Filip Zackrisson (L) i Hallands läns valkrets

– En legalisering av cannabis skulle bidra såväl till att minska de kriminella gängens inkomster samt öka individens frihet till eget ansvar. Vi måste sluta med moraliserandet i Sverige. Vi behöver ge vård, inte straff till människor som lider av missbruk. Dessutom har Sverige har högst narkotikarelaterad dödlighet i EU, det är skamligt! säger Filip Zackrisson.

Han är utbildad Europavetare och arbetar som ombudsman på Liberalerna Västsverige. Filip Zackrisson står på plats nummer 7. på Liberalernas riksdagslista i Hallands läns valkrets.

Läs mer om Filip Zackrisson (L)

Jakob Olsson (C) i Göteborgs kommuns valkrets

– Jag vill legalisera cannabis och beröva de kriminella gängens största inkomstkälla, säger Jakob Olsson.

Han är förbundsstyrelseledamot för Centerstudenter och ordförande för Centerstudenter Göteborg. Jakob Olsson står på plats nummer 5. på Centerns riksdagslista i Göteborgs kommuns valkrets.

Läs mer om Jakob Olsson (C)

Matthis Grieger (C) i Blekinge läns valkrets

– Jag personligen anser att cannabis bör legaliseras och avkriminaliseras för eget bruk, så att man enklare kan hjälpa istället för att straffa brukare, och så att staten enklare kan reglera kvalitet och innehåll som tex THC- och CBD-halten, säger Matthis Grieger.

Matthis Grieger står på plats nummer 6. på Centerns riksdagslista för Blekinge läns valkrets.

Läs mer om Matthis Grieger (C)

Fler kandidater:

Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 1
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 2
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 3
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 4
Riksdagskandidater som vill legalisera cannabis – del 5
Alla Cannabiskryssets riksdagskandidater (hittills) ordnade efter valkrets

Författare